Haber Detayı
30 Kasım 2017 - Perşembe 09:17 Bu haber 5456 kez okundu
 
İspanyol Okulu Yöneticilerinden Milli Eğitime Ziyaret
BEYŞEHİR - İspanya’nın Ceıp Gracıano Atıenza okulu yönetici ve öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek “Erasmus Plus” proje süreci hakkında Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk’a bilgi verdiler.
Eğitim-Kültür Haberi
İspanyol Okulu Yöneticilerinden Milli Eğitime Ziyaret

BEYŞEHİR - Beyşehir Karaali İlkokulu’nun İspanya’nın koordinatörlüğünde 8 ülkenin ortaklığında Avrupa Birliği projeleri kapsamında “Kaynaştırma İçin Erken Eğitim” (Early Education For Inclusion) isimli “Erasmus Plus” projesi kapsamında Türkiye’ye ilk ziyaret 19-25 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Ceıp Gracıano Atıenza okulu tarafından gerçekleştirildi.

        Karaali İlkokulu Müdürlüğü’nün yürüttüğü Erasmus Plus ve AB Projeleri kapsamında; okul ziyaretleri için gelen İspanyol okula kapılarını açtı. Bu kapsamda Karaali İlkokulu yönetici ve öğretmenleri İspanya’nın Ceıp Gracıano Atıenza okulu yönetici ve öğretmenleri ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek proje süreci hakkında Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk’a bilgi verdiler.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; ‘KA1 projeleri kapsamında davet edilen Ceıp Gracıano Atıenza okulu 19-25 Kasım tarihleri arasında Beyşehir’de misafir edildi. Misafir öğretmenlerimize okul ziyaretinin yanı sıra uygulamakta olduğumuz; Eğitimde yeni yaklaşımlar, Eğitimde teknoloji kullanımı ve FATİH Projesi konularında 5 Günlük seminer Karaali İlkokulu öğretmenleri tarafından verildi. Düzenlenen seminer faaliyetleri öğretmenlerimizin hem uluslararası alanda yeterliliklerinin ve potansiyellerinin hem de eğitim sistemimizin tanınmasını sağlamıştır. Ayrıca ziyaret kapsamında sosyal faaliyet olarak misafirlere Beyşehir’in tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek tanıtıldı’ dedi.

        Konuk; "Şehrimizin kalkınması, gelişmesi, kültürel düzeyde isim sahibi olması en önemlisi de eğitimi için yapılacak olan bütün projelere destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

        Gerçekleşen ziyaret sonunda ülkelerin kültürel değerlerini yansıtan karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İspanyol, Okulu, Yöneticilerinden, Milli, Eğitime, Ziyaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı