Haber Detayı
15 Şubat 2016 - Pazartesi 13:53 Bu haber 5623 kez okundu
 
Japon Heyet, Hüyük'te İncelemede Bulundu
HÜYÜK - İçişleri Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından yürütülen ve 8 kişiden oluşan Japon heyet, Konya’nın Hüyük ilçesinde incelemelerde bulundu.
Bölgeden Haberi
Japon Heyet, Hüyük'te İncelemede Bulundu

HÜYÜK - İçişleri Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından yürütülen, Türk Hükümeti'nin bölgesel gelişimiyle ilgili politikalarını teyit etmek, bölgesel gelişimin durumu ile zorluklarını teyit etmek üzere 8 kişiden oluşan Japon heyet, Konya'nın Hüyük ilçesinde incelemelerde bulundu.
      İnceleme için ilçeye gelen heyet, önce Kaymakam Bayram Türker'i makamında ziyaret ederek, Hüyük yöresiyle ilgili bilgiler aldı. Kaymakam Türker, ilçenin ön plana çıkan değerleriyle ilgili sunumunu gerçekleştirirken, bölgenin genel bir tanıtımını yaptı. Kaymakam Türker, organik Hüyük çileğinin ve üretiminin yörede geldiği nokta hakkında da bilgilendirmede bulundu.
       Heyet sunumun ardından, Kaymakam Türker ile beraber Hüyük'te çilek üretimi için inşa edilen göletler ve kapalı devre sulama sistemleri ile çilek tarlalarına yönelik olarak düzenlenen saha gezisine katıldı.
       Kaymakam Türker, heyetle birlikte Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni de ziyaret etti.
        Japon heyetinde, Hokkaido Bölgesi Genel Müdürü Mr. Masaaki Matsushima, Kısım Şefi Mr.Chikara Kobayashi, Proje Uzmanları Mr. Tetsuya Mori, Mr. Go Abe, JICA Türkiye Bölge Temsilcileri Emin Özdamar, Ozawa Yoshiko gibi isimler yer aldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HÜYÜK, , İçişleri, Bakanlığı, Japonya, Uluslararası, İşbirliği, Ajansı, tarafınd
Yorumlar
Haber Yazılımı