Haber Detayı
11 Nisan 2015 - Cumartesi 23:08 Bu haber 4643 kez okundu
 
"Kadın, Aile ve Toplum" Konferansı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kadın Aile ve Toplum” konulu konferans Sosyolog Psikolog ve Aile Danışmanı Seher Kümüş’ün sunumuyla yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi

BEYŞEHİR - Aile Akademisi projesi kapsamında verilen konferansa, Beyşehirli bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, aile içi mutluluğu artıran faktörler, annelerin çocuk yetiştirirken yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı, yaşanmış hikayelerden örnekler verildi. 
            Erkekte bilgi aktarımı, kadında ise duygu aktarımı olduğunu belirten Aile Danışmanı Kümüş “Aile insanın ilk kültür ocağı, ilkokulu, ilk sevgi kaynağı ve ilk dostlarını tanıdığı bir yuvadır. Aile toplumun en küçük birimidir. Toplumun mutlu ve huzurlu olması ailelerin mutlu ve huzurlu olmasıyla doğru orantılıdır. Dışarıdaki insanlara gösterdiğimiz sevgi ve özeni, aile içi ilişkilerimizde göstermeli, birbirimizi olduğu gibi kabul etmeliyiz” dedi. 
            Aile değerlerinin sarsılmaması ve deforme olmaması için sevgi ve saygının en önemli değer olarak ön plana çıktığını vurgulayan Kümüş, erkek ile kadının görevleri, topluma faydalı çocuk yetiştirme ve günümüzdeki aile problemlerine değinerek, örnekler ışığında ailede muhabbet kurmanın püf noktalarını anlattı. Yaklaşık 1 saat süren  konferansı büyük bir ilgiyle izleyen bayanlar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür ederek bu tür programların devamını istediler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesi’nin, düzenlediği, “Kadın, Aile, Toplum”, konulu
Yorumlar
Haber Yazılımı