Haber Detayı
25 Ağustos 2020 - Salı 14:02 Bu haber 4979 kez okundu
 
Karaburun Plajında Kitesurfing Sporu
BEYŞEHİR - Karaburun plajında, Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Hava Sporları Kulübü işbirliğinde düzenlenen kitesurfing (Uçurtma sörfü) sporu yapıldı.
Spor Haberi
 Karaburun Plajında Kitesurfing Sporu

BEYŞEHİR - Karaburun plajında, Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Hava Sporları Kulübü işbirliğinde düzenlenen kitesurfing (Uçurtma sörfü) sporu yapıldı.

Türkiye’nin en büyük Tatlısu havzası olan Beyşehir gölünde çeşitli su sporlarının yanı sıra uçurtma sörfü sporu yapıldı. Beyşehir Belediyesi Karaburun plajında yapılan uçurtma sörfü görenleri hayran bıraktı. Öte yandan yapılan sporu fotoğraflama imkânı bulan fotoğrafçılarda bir birinden güzel kareler yakalama fırsatı buldu.

Beyşehir Gölünün kitesurfing sporuna elverişli olduğunu vurgulayan Necme   ttin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi Ve Travmatoloji ana bilim dalında Doçent Dr. Burkay Kutluhan, birçok su sporunun burada yapılabileceğini belirtti.

Dr. Burkay Kutluhan yaptığı açıklamada, “Bu spor genelde Türkiye’de İzmir Urla ve Muğla Akyaka gibi yerlerde yapılıyor. Beyşehir’in bu potansiyelini değerlendirmek için buraya geldik bugün. Beyşehir birçok doğa sporunun yapılabileceği çok güzel bir ilçe. Konya da ikamet edip böyle güzelliklerden faydalanmak için buraya sık sık geliyorum. Karaburun Plajı da uçurtma sörfü yapan kişiler için aslında oldukça uygun. Böyle bir düzenleme yaptığı için Beyşehir Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Daha öncede geliyorduk ama burası çok atıl bir yerdi. Şu anda çok güzel bütün imkânlar mevcut, bu spor içinde çok uygun ama belki bu spor için özel bir alan ayrılırsa çok daha iyi olur tabi ki Daha önce geldiğimizde de merkezde kültür park plajında da uçurtma sörfü yaptık. Orası da çok uygun çok güzel bir yer. Beyşehir oldukça güzel bir yer doğa sporları açısından çok verimli çok potansiyel içeren bir yer. Başkanımızın desteği ile inşallah daha iyi şeyler yapılacaktır” dedi

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: , Karaburun, Plajında, Kitesurfing, Sporu,
Yorumlar
Haber Yazılımı