Haber Detayı
02 Şubat 2016 - Salı 09:33 Bu haber 5797 kez okundu
 
Kış Turizminde Konya Da Olacak
Derbent Belediyesi tarafından düzenlenen kayak etkinliğinde; Konya protokolü bir araya geldi.
Bölgeden Haberi
Kış Turizminde Konya Da Olacak

DERBENT - Yapılan etkinliğe Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Mustafa Ağralı, Muhammet Uğur Kaleli, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, ilçe belediye başkanları ile AK Partili eski milletvekilleri katıldı.
         Aladağ'da 1970 metre yükseklikte düzenlenen etkinlikte, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ'ın Kış Sporları Merkezi olmaya olması için Konya Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldığını açıkladı.
         Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Aladağ'daki etkinlikte etrafı görünce diğer uluslararası kayak merkezlerinden bir benzerinin havasının yaşanmakta olduğu hissini aldığını ifade ederek, "Sadece kayak için değil, onun dışında gezmek, doğal ve tabii güzellikleri görmek için de burası bir avantaj oluşturuyor, yol boyunca orman, Beyşehir gölüne bakan derinlik, çok güzel manzara bizi karşılıyor dedi.
        Konya Valisi Muammer Erol da, Aladağ'ın kayak merkezi haline geldiğinde Konya'nın güzelliğine bir güzellik daha katacağını belirtti.
        AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan da, Aladağ'ın bir kayak merkezi olması için gereken kapasiteyi taşıdığını belirterek, "Biz de vekiller olarak elimizden geleni bu konuda yapmaya gayret edeceğiz dedi.
        Etkinliğe gelenlere mangal üzerinde pişirilen "sucuk ekmek" ikram edildikten sonra kayak severler yanlarında getirdikleri kayak malzemeleri ile karda kaydı. Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise kayakla kaymak yerine kızak yapmayı tercih etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Derbent, Belediyesi, tarafından, düzenlenen, kayak, etkinliğinde, Konya, protoko
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Kış Turizminde Konya Da Olacak
Kış Turizminde Konya Da Olacak
Yorumlar
Haber Yazılımı