Haber Detayı
05 Ocak 2023 - Perşembe 12:48 Bu haber 7544 kez okundu
 
Konya İkincisi Korodan Muhteşem Konser
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık iki ay önce kurulan Türk Sanat Müziği Korusunun verdiği konser sanat ve musiki severlerden yoğun ilgi gördü.
Eğitim-Kültür Haberi
Konya İkincisi Korodan Muhteşem Konser

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık iki ay önce kurulan Türk Sanat Müziği Korusunun verdiği konser sanat ve musiki severlerden yoğun ilgi gördü.

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi'ndeki ücretsiz olarak gerçekleştirilen konser programında konuşan Türk Sanat Müziği Korosu Genel Koordinatörü ve Fetullah Bayır Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Cemil Güldümen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün projesi kapsamında Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koronun azimli, kararlı, disiplinli çalışmalarının neticesinde iki ay gibi kısa sürede büyük bir mesafe kat ettiğini belirterek, "İlimizde yapılan elemelerde ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek küçük bir farkla koromuz il ikincisi olmuştur. Sizlerin huzurunda tüm koro ekibine ve sazendelerimize katılmış oldukları çalışmalarda sergilemiş oldukları disiplinli ve özverili tavırlarından doyalı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

“ÇOK DAHA İYİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Güldümen, bundan sonraki süreçte Beyşehir Türk Sanat Müziği Topluluğu olarak yollarına devam edeceklerini vurgulayarak, "Koromuz, siz değerli Beyşehir halkının destek ve katkılarıyla çok daha iyi işlere imza atacaktır. Koromuzun oluşmasında bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan, hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Musa Konuk Bey'e kendim ve tüm ekibim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından büyük bölümü öğretmen olan ve memur, avukat, eczacı, bankacı, serbest meslek erbabı, güvenlik görevlisi gibi bir çok farklı meslek grubunan isimlerin yer aldığı koro yaklaşık iki saat süreyle kaldığı sahnede Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerinden oluşan repertuarlarını salonu dolduran davetliler için seslendirdi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Mutlu Korkmaz'ın şefliğinde sahne alan koro sanatçıları birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek salonu dolduran davetlilere unutulmaz bir gece yaşatırken, koro ve solistler tarafından okunan parçalar da seyircilerin beğenisini kazandı. Koro, konserini tamamlamasının sonrasında uzun süre ayakta alkışlandı.

Konser programını Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Muhsin Başkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Türken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Siper ile vatandaşlar ve çok sayıda davetli izledi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, İkincisi, Korodan, Muhteşem, Konser,
Yorumlar
Haber Yazılımı