Haber Detayı
16 Haziran 2014 - Pazartesi 20:47 Bu haber 3997 kez okundu
 
Kütüphanede internet eğitimi
BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, bir proje kapsamında kütüphanede her yaştan vatandaşlara bilgisayar kullanımı ve internet sitesi hazırlama eğitimi verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Kütüphanede internet eğitimi

        BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi'nde vatandaşların internet kullanımını yaygınlaştırmak, kullanıcıların bilgisayar ve interneti daha etkin kullanımını sağlamak, evinde ise el işi, örgü gibi işleri yaparak bunları internet ortamında pazarlayıp satışa sunmak isteyenler için web sitesi hazırlamanın yanı sıra katılımcılara çeşitli eğitimler verildi.
        Beyşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, Türkiye'de e-kütüphaneye sahip 118 halk kütüphanesinden 9’unun ilçelerde olduğunu, Konya'da ise Beyşehir ve Ereğli ilçelerinin de bu programa dahil edildiğini söyledi. Bu program kapsamında kütüphanelerde internet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Bill Gates Vakfı'nın da desteklediği, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı'nın himayesi altında yürütülen proje ile birtakım eğitim faaliyetleri yürütülmeye başlandığını belirtti. Türk halkının yüzde 68'inin internet kullanmadığını, araştırmaların bunu gösterdiğini aktaran Yeşilyurt, internetin kullanmayanların internet kullanması, kullanıcıların ise daha etkin kullanımını sağlamak, el işi ve örgü gibi el işi yapanların ürettiği bu malzemelerini sanal ortamda kendilerinin satabilmesi için internet sitesi hazırlayabilmesi için kütüphane bünyesinde bu yönde eğitim çalışmaları yaptıklarını anlattı. Bu çerçevede kütüphanede bilgisayar kullanma eğitiminin de verildiğini belirten Yeşilyurt, Beyşehir'de halen bu konuda yürütülen çalışmaların projenin ilk ayağı olduğunu, Eylül ayından itibaren ise her gün ayrı bir program uygulayarak bilgisayarla ilgili çeşitli programların kullanımını da vatandaşlara öğretebilmek için eğitim çalışması yapacaklarını söyledi. 
        Yeşilyurt, yapılan eğitim çalışmalarına yetişkinler başta olmak üzere her yaştan vatandaşın katılabildiğini kaydetti. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİRBeyşehir, ilçesinde, bir, proje, kapsamında, kütüphanede, her, yaştan, v
Yorumlar
Haber Yazılımı