Haber Detayı
05 Mayıs 2022 - Perşembe 09:31 Bu haber 5850 kez okundu
 
'Maddeden Manaya' Konulu Kişisel Sergi
HÜYÜK - Hüyük Sonsuz Şükran Köyü’nde açılışı gerçekleştirilen sanatçı Semra Özümerzifon’un çalışmalarının yer aldığı “maddeden manaya” adlı kişisel sergiyi sanatseverler Mayıs ayı sonuna kadar ziyaret edebilecek.
Eğitim-Kültür Haberi
'Maddeden Manaya' Konulu Kişisel Sergi

HÜYÜK - Hüyük ilçesinde bulunan Sonsuz Şükran Köyü’nde açılışı gerçekleştirilen sanatçı Semra Özümerzifon’un çalışmalarının yer aldığı “maddeden manaya” adlı kişisel sergiyi sanatseverler Mayıs ayı sonuna kadar ziyaret edebilecek.

Sanatçıların köyündeki Sonsuzluğun Sesi Sanatevi’nde usta sanatçı Semra Özümerzifon’un semazen temasıyla hazırladığı eserler “maddeden manaya” konulu sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiyi düzenleyen Galeri Binyıl sahibi ressam İlknur Şanal, Mehmet Taşdiken tarafından Selçuklu mimarisinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü’ndeki Sonsuzluğun Sesi Sanatevi haline dönüştürdüğü kerpiç evinde ilk kişisel serginin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Plastik sanatlarda eser üreten usta sanatçımız Semra Özümerzifon’un farklı boyuttaki kuşbakışı ve karşıdan bakışlı eserlerini sanatevimizde bölgemizde yaşayan köy sakinleri ve sanatseverlerle buluşturduk. Sanatevi haline dönüştürdüğüm kerpiç evimde köye ilk geldiğimdeki hayalimi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamda “maddeden manaya” konusu ile bölgenin kültürüne hiç de yabancı olmadığı görülen semazen teması ile çevre sakinlerimizi ve sanatseverlerimizi çalışmalarıyla buluşturan sanatçımız Özümerzifon’a çok teşekkür ediyorum. Kendisinin birçok karma ve açılışı yapılan 29 kişisel sergisi bulunuyor. 4 de uluslararası sanat ortamından ödülleri vardır. İnşallah, bu dağ köyümüzde de sanatın varlığını düzenleyeceğimiz bu etkinliklerle devam ettireceğiz. Açılan sergi 30 Mayıs’a kadar açık kalacak, tüm sanatseverleri sergimizi görmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından sanatseverler sergiyi gezdi.

Açılışa Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu Mehmet Taşdiken, köy sakinleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 'Maddeden, Manaya', Konulu, Kişisel, Sergi,
Yorumlar
Haber Yazılımı