Haber Detayı
08 Mayıs 2019 - Çarşamba 11:59 Bu haber 6160 kez okundu
 
Mayıs'da Kar Sürprizi
BEYŞEHİR - Beyşehir, Derebucak ve Derbent ilçelerine gece yarısı yağan kar Mayıs ayında yerleşim birimlerinin beyaza bürünmesine yol açtı.
Güncel Haberi
Mayıs'da Kar Sürprizi

BEYŞEHİR - Aralarında Beyşehir’in de bulunduğu bazı ilçeleri Mayıs ayında kar sürprizi yaşadı.

Beyşehir, Derebucak ve Derbent  ilçelerine gece yarısı yağan kar Mayıs ayında yerleşim birimlerinin beyaza bürünmesine yol açtı.

Gece saatlerinde etkili olan yağmur yağışı, Derbent, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde bir süre sonra yerini kar yağışına bıraktı.

Derbent'te etkili olan kar yağışı ilçede ilkbahar mevsiminde bembeyaz bir görüntü oluşmasına sebep oldu. Ağaçlar, ekili alanlar ve bahar ayında kırmızı renk lale açan çiçekler beyaz örtü altında kaldı.

Mayıs altında gelen sürpriz kar yağışını vatandaşlar fotoğraf ve videolarını çekerek sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla takipçilerine duyurmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar, beyaz örtü altında kalan araçlarının camına 8 Mayıs tarihini not düştü.

Beyşehir'in yüksek kesimleri ile dağlık yerleşim merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü mahalleleri ile Derebucak'ın Gencek Mahallesi de kar yağışı dolayısıyla beyaz bir görüntüye büründü.

Kar yağışı sabah saatlerinde etkisini kaybederken, ilçelerde yaşayan vatandaşlar güne açan güneşle uyandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Mayıs'da, Kar, Sürprizi,
Yorumlar
Haber Yazılımı