Haber Detayı
31 Ocak 2021 - Pazar 17:33 Bu haber 4071 kez okundu
 
Mevka'dan Beyşehir'in Projelerine Önemli Destek
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2020 yılı mali destek programları kapsamında destek sağlanmaya hak kazanan projeleri kamuoyu ile paylaştı.
Ekonomi Haberi
Mevka'dan Beyşehir'in Projelerine Önemli Destek

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2020 yılı mali destek programları kapsamında destek sağlanmaya hak kazanan projeleri kamuoyu ile paylaştı.
Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise yaptığı paylaşımında, açıklanan 2020 yılı MEVKA mali destek programlarından Beyşehir'in üç projesinin destek görmeye hak kazandığını belirterek, "Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz."ifadelerini kullandı.
2020 imalat sanayiinde nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje başvuruları arasında, Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "savunma sanayi master elemanı mesleki eğitim projesi",Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün (Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına) hazırladığı "gelecek mesleki eğitimle gelecek" projesi ile SÜ Huğlu Meslek Yüksekokulu'nun hazırlayıp başvurusunu yaptığı "savunma sanayi kalite kontrol elemanı mesleki eğitim projesi" desteklenmeye layık görüldü.
TOPLAMDA 34 MİLYON LİRALIK DESTEK
Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi programı kapsamında Konya'da 28, Karaman'dan ise 9 olmak üzere toplamda 37 proje toplam 18,5 milyon liralık destekten yararlanacak.
Kaynak verimliliği programı çerçevesinde yine Konya'dan 15, Karaman'dan 6 olmak üzere toplamda 21 proje toplam 15,5 milyon liralık destekten istifade edecek.
MEVKA, her iki program itibariyle toplamda 34 milyon liralık destek sağlamış olacak.
DESTEK SÖZLEŞMELERİ İMZALANACAK
İlgili kurum, firma ve eğitim kurumları, destek sözleşmelerinin taraflar arasında imzalanmasının ardından desteklemelerden istifade etmeye başlayacak.
Konya ve Karaman'da mesleki eğitim mali destek programı çerçevesinde uygulanacak projeler hayata geçirildiğinde, kurumlar için makine ekipman ve donatım temini başta olmak üzere yaklaşık 120 mesleki eğitim öğrencisinin istihdamı sağlanacak.
2 bin 500 meslek lisesi öğrencisine girişimcilik eğitimi, yaklaşık 900 meslek lisesi öğretmenine ise kapasite geliştirici eğitim ve 11 kurumu ise iş güvenliği ile ilgili belge sağlanmış olacak.
BEYŞEHİR'İN FİRMALARI İLE İŞBİRLİĞİ İMKANLARI...
Bu program kapsamında meslek liselerinin ve diğer başvuru sahiplerinin başta ASELSAN, ROKETSAN, MKEK, Konya INNOPARK, İstanbul TEKNOPARK, Marmara TEKNOKENT, OSTİM, KOS, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, Akdas, Akus, Derya, Kral, Niksan, Balikli, Adler, Retay, Ozerbas Silah ve Konya Şeker gibi çok sayıda kurum ve kuruluşla staj, burs, gezi ve istihdam anlaminda işbirliği ve ulusal-uluslararası ölçekte çok sayıda eğitim kurumuyla kardeş okul faaliyeti gerçekleşecek.
Program çerçevesinde, bazı üniversitelere bağlı meslek yüksekokulları, esnaf odaları ve BİLSEM'lerin de gerçekleştireceği benzer faaliyetler bulunuyor.
Konya ve Karaman'da kaynak verimliliği mali destek programı kapsamında uygulanacak projeler tamamlandığında, yenilenebilir enerji olarak yaklaşık 2 bin 700 Kw.'lık GES, 3 bin 800 Kw.lık aydınlatma sistemi ve 3 adet de enerji yönetim sistemi devreye alınmış olacak.
Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Mevka'dan, Beyşehir'in, Projelerine, Önemli, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı