Haber Detayı
20 Aralık 2020 - Pazar 16:03 Bu haber 5246 kez okundu
 
Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı Konya’ya Yakışır Hale Gelecek
[Window Title] GOLDMASTER (H:) Diski Denetleniyor [Main Instruction] Aygıtınız veya diskiniz başarıyla tarandı [Content] Aygıtta veya diskte hiçbir sorun bulunmadı. Kullanılmaya hazır. Tüm dosyalar yazdırılmadan aygıtı veya diski çıkardıysanız, bazı dosyaların bazı bölümleri eksik olabilir. Durum buysa, kaynağa gidin ve bu dosyaları aygıtınıza veya diske yeniden kopyalayın. [V] Ayrıntıları göster [Kapat] [Expanded Information] Birim etiketi: GOLDMASTER. CHKDSK dosyaları doğruluyor (aşama 1 / 3)... 1536 dosya kaydı işlendi. Dosya doğrulama tamamlandı. 0 büyük dosya kaydı işlendi. 0 bozuk dosya kaydı işlendi. 0 EA kaydı işlendi. 0 yeniden ayrıştırma kaydı işlendi. CHKDSK dizinleri doğruluyor (aşama 2 / 3)... 1604 dizin girdisi işlendi. Dizin doğrulama tamamlandı. CHKDSK güvenlik tanımlayıcılarını doğruluyor (aşama 3 / 3)... 1536 dosya SD'leri/SID'leri işlendi. Güvenlik tanımlayıcısı doğrulama tamamlandı. 35 veri dosyası işlendi. CHKDSK Usn Günlük doğruluyor... 1267784 USN baytı işlendi. Usn Günlük doğrulaması tamamlandı. Windows dosya sistemini gözden geçirdi ve hiçbir sorun bulamadı. 1952604359 KB toplam disk alanı. 1229 dosyada 1554068104 KB. 984 KB 36 dizinde. Sistem tarafından kullanılan alan: 128363 KB. 65536 KB Günlük dosyasınca kullanılıyor. Diskteki kullanılabilir alan: 398406908 KB. 4096 bayt her ayırma biriminde. 488151089 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor. 99601727 ayırma birimi disk üstünde kullanılabiliyor.
Güncel Haberi
Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı Konya’ya Yakışır Hale Gelecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı esnafına tahsis edilen geçici satış alanlarındaki esnafla bir araya gelerek dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Mevlana Çarşısı’nda ve Altın Çarşı’da Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay, tekstille uğraşan esnafların İplikçi Camii’nin karşısındaki otoparkta oluşturulan çadırda ticaretlerine devam ettiklerini, bir kısım esnafın da Mevlana Caddesi üzerinde belediye olarak kiraladıkları binada hediyelik eşya ticaretlerini sürdürdüklerini söyledi. Başkan Altay, “Altın Çarşı’daki esnafımızın da Mevlana Türbesi’nin doğusunda kurmuş olduğumuz çadırda ticaretlerine devam etmelerini arzu ediyoruz. Mevlana Çarşısı’nda yüzde 100 mutabakatla yıkımı tamamladık. Altın Çarşı’da da yüzde 95 mutabakatla süreç ilerliyor. Mevlana Çarşısı’nın sıfır kotuna kadar yıkım işlemini tamamladık. Şimdi etrafında duvarının yapılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.” dedi.

ALTIN ÇARŞI’DA YIKIM BAŞLIYOR

1 Ocak itibariyle Altın Çarşı’nın da yıkımına başlayacaklarını vurgulayan Başkan Altay, şunları kaydetti: “İnşallah 2021 yılı içerisinde hem Mevlana Çarşısı hem Altın Çarşı Konya’ya yakışır bir hale gelecek. Gösterdikleri iyi niyetten ve uzlaşıdan dolayı özellikle esnafımıza teşekkür ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, esnafımızı mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca şantiyede inşaat faaliyetlerinin hızlı yürütülmesi için bugün şantiyede bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. İmkanların el verdiği ölçüde en hızlı bir şekilde burayı Konya’ya yakışır bir çarşı haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yapıldığı günden beri tartışma konusu olan Mevlana Çarşısı böylece Konya’nın gündeminden çıkmış oldu. Şehrimize hayırlı olsun.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Mevlana, Çarşısı, ve, Altın, Çarşı, Konya’ya, Yakışır, Hale, Gelecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı