Haber Detayı
20 Mayıs 2014 - Salı 20:06 Bu haber 7076 kez okundu
 
Mezuniyet coşkusu
SÜ Beyşehir Ali Akkanat Fakültesi, ilk mezunlarını verdi. Fakültenin ilk mezun öğrencileri önce diplomalarını aldı,ardından keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı
Güncel Haberi
Mezuniyet coşkusu

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, geleceğin turizmcisi olacak yüksek öğrenim gören öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Kampüsü’nde bulunan Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Fakültenin konaklama işletmeciliği bölümünde öğrenim gören 116 öğrenci, okulun ilk dönem mezunu olmanın mutluluğunu yaşadı.

Ali Akkanat Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet törenine İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Kürşat Güleş, Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Ali Alagöz, Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

“İLK MEZUNİYET BÜYÜK ONUR…”

Törende konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Kürşat Güleş, Selçuk Üniversitesi’nin çok güçlü bir üniversite, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nin de çok güçlü bir fakülte olduğunu vurgulayarak, “Her iki kurumun da öğrencilerimizin iş hayatında başarılı olabilmesi için gerekli bilgi ve deneyimi sizlere kazandırdığına inanıyorum”dedi. Prof.Dr.Güleş, Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nin bu yıl ilk mezunlarını verdiğini, birinci dönem mezuniyetin çok büyük onur ve şeref olduğunu anlattı. Bu onur ve şerefi mezun öğrencilerin tüm hayatı boyunca taşıyacağını kaydeden Güleş, “Bu onur ve şeref beraberinde çok büyük bir sorumluluk da getiriyor. Çünkü, bundan sonra mezun olacak arkadaşlarımızın iş yaşamındaki kabul görmeleri, başarıları, büyük ölçüde sizlerin çalışmasına bağlı olacaktır”ifadesini kullandı.

Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Ali Alagöz ise, fakültede öğrenim gören gençleri mesleki bilgi ve becerilerle donatmış olmanın yanısıra, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençler olarak mezun etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

“ÜLKENİN EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ”

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, ülkenin en önemli zenginliğinin yetişmiş insan gücü olduğuna vurgu yaparak, “Bugün icra ettiğimiz tören, bu güce güç katan bir törendir.”dedi.

Konuşmaların ardından bölümü dereceyle bitiren isimlere ödülleri Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Güleş tarafından verildi. Sonrasında fakültenin konaklama işletmeciliği bölümünden mezun olan 116 öğrenciye mezuniyet belgeleri protokol tarafından verildi.

Programın sonunda ise toplu olarak biraraya gelen öğrenciler keplerini havaya fırlatarak okulun ilk mezunları olmanın coşkusunu yaşadı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SÜ, Beyşehir, Ali, Akkanat, Fakültesi, ilk, mezunlarını, verdi, Fakültenin, ilk,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Mezuniyet coşkusu
Mezuniyet coşkusu
Mezuniyet coşkusu
Yorumlar
Haber Yazılımı