Haber Detayı
06 Haziran 2018 - Çarşamba 16:45 Bu haber 7854 kez okundu
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı: “Çiftçimizin yüzünü güldüreceğiz”
BEYŞEHİR - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, büyük ekonomik zorluk içerisinde üretim yapmaya çalışan çiftçinin ve hayvancılık yapan kesimin yüzünü güldüreceklerini söyledi, “Borç tuzağından, faiz yükünden kurtaracağız” dedi.
Siyaset Haberi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı: “Çiftçimizin yüzünü güldüreceğiz”

BEYŞEHİR - Kalaycı, 24 Haziran seçimleri öncesinde kendisine eşlik eden MHP Konya Milletvekili Adayı İsmail Öğütçü, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş ve partililerle birlikte Beyşehir ilçe merkezinde seçim çalışmaları kapsamında Pazar yerini gezdi, pazarcı esnafıyla biraraya geldi. Kalaycı, burada yaptığı açıklamada, Konya’nın tüm ilçelerinde olduğu gibi, Beyşehir’de de partisine yoğun bir teveccüh ve takdiri bizatihi yaşadıklarını dile getirdi. Beyşehirliler ile pazarcı esnafının kapalı Pazar yeri alanı talebi olduğunu ve en kısa zamanda bunun yapılmasının takipçisi olacağını belirten Kalaycı, Beyşehir’in gerek turizm, gerek tarım, gerekse savunma sanayisine üretim noktasında çok önemli bir bölge olduğuna vurgu yaptı.

           Beyşehir Gölü’ne sahip ilçenin turizme kazandırılması ve aynı zamanda içme suyu havzası olan gölün temizlenerek kirlilikten kurtarılması konusunda proje ve çalışmaları olduğunu belirten Kalaycı, “Yine savunma sanayisine yönelik olarak bölgemizi sürekli TBMM’nde gündeme taşımış bir milletvekiliyim. Bu anlamda gerek Huğlu’da, gerek Üzümlü’de gerek Beyşehir merkezde savunma sanayisi ile uğraşan hemşerilerimiz de yakınen tanır beni. Artık bütün  Milli savunma bakanlarına,  savunma sanayi müsteşarlarına Beyşehir’imizi bu anlamda  yeterince tanıttığımın  farkındayım.  İnşallah yatırımların  önü açılıyor, TSK’nın birçok ihtiyacının bu bölgeden  karşılanması için  girişimlerimiz var,  sonuç alacağız.  Bayağı bir kıvama geldi” diye konuştu.

         Aynı zamanda tarım ve hayvancılığın merkezi olan Beyşehir ve bölgesiyle ilgili MHP’nin öncelikli hedefleri olduğundan da söz eden Kalaycı, ekonomik sıkıntılar içerisindeki çiftçiyi ise bu borç sarmalından kurtaracak projeleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Ekonomide 7 alanda yapısal reform gerektiğini savunuyoruz.  Bunlardan birisi de  tarım ve hayvancılık sektörü.  Çiftçimiz  gerçekten büyük zorluk içinde  üretim yapmaya çalışıyor. Girdiler çok pahalı, mazot  ve gübre pahalı. Diğer taraftan da  ürün para etmiyor.  Yani bugün  800 liraya arpa satarak, 900 liraya buğday satarak çiftçi masrafını bile korutamıyor ki. Bankalara çok borçlu. Bizim  çiftçimize yönelik ve genel anlamda  vatandaşımıza yönelik en önemli projelerimizden birisi  de  bu borç tuzağından,  yüksek faiz tuzağından  vatandaşımızı kurtarmak.  Çiftçimizin  Ziraat Bankası dışında da  bankalara çok büyük borcu var.  Onların Ziraat Bankası’na  aktarılıp  yapılandırılması  suretiyle çiftçilerimizin  faiz yükünün ve borcunun kısmen  hafifletilmesi konusunda projemiz var, hazırlığımız var.  Bu konuda inşallah  çiftçimizi ve hayvancılıkla  geçinen insanımızın yüzünü güldüreceğiz.  Bu borç batağından onları kurtaracağız. Bugün baktığınız zaman  hep tarlası, bahçesi,  her şeyi ipotekli.  Artık elinden çıkma noktasına  gelmiş. Bizim  ne yapıp, ne edip  çiftçimizi,  üreticimizi  ayağa kaldırmamız lazım. Türkiye’yi kalkındırmak ve büyütmek  istiyorsak,  önce çiftçiden,  tarımdan, hayvancılık sektöründen  başlamamız lazım. İnşallah bu konuda da  MHP olarak  hazırlıklarımız var, meclis açıldıktan sonra  bu konuyla ilgili  gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için var gücümüzle çalışacağız. Çiftçimizin yüzünü de güldüreceğiz.”

         Kalaycı, Beyşehir’de MHP’ye büyük teveccüh gösterildiğini de vurgularken, “Beyşehir zaten oldum olası MHP’nin kalesi. Son süreçte liderimiz Devlet Bahçeli’nin yürüttüğü politikalara da büyük teveccüh var. İnşallah Beyşehir’den de Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilmesine yönelik büyük bir destek var. MHP’nin güçlü bir şekilde TBMM’ye girmesi için Beyşehir’imizden yine büyük bir destek var. Beyşehirli diyor ki; ‘oyum Cumhurbaşkanlığında Sayın Erdoğan’a, milletvekilliğinde ise MHP’ye,bunu görüyoruz. 8 Haziran Cuma günü liderimiz, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Konya’ya geliyor. Tüm hemşerilerimizi Konya’ya davet ediyoruz.”

         MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, Beyşehir ziyaretinde MHP seçim karargahının açılışı ve iftar programında da partililerle biraraya geldi.

“HDP DE MİLLET İTTİFAKI’NIN İÇİNDE…”

         Kalaycı, burada yaptığı konuşmada ise, Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin liderlerini eleştirdi.  Millet İttifakı’nın her ne kadar 4 parti tarafından kurulmuş olsa da kendilerinin bu ittifakı “beş benzemez” diye tanımladıklarını vurgulayan Kalaycı, şu değerlendirmelere yer verdi: “Bu ittifakı kimler kurdu,  açıkçası hepiniz tahmin ediyorsunuz. Biz ‘beş benzemez’  diyoruz. Her ne kadar dört parti bir  ittifak kurmuşsa da  HDP  o ittifakın içindedir, özündedir.  Zira bakınız,  bu ittifaka dahil olan  siyasi partilerin  genel başkanları  ve cumhurbaşkanı  adayları  ne yapıyorlar. Selahatttin Demirtaş’ı  çıkarmak için  çaba sarf ediyorlar.  Kim bu Selahattin Demirtaş,  halkımızı  isyana kalkıştırmak için  gayret göstermiş ve 53 vatandaşımızın  şehit olmasına  neden olmuştur. Ben şimdi soruyorum, gerek CHP’ye, gerek İyi Parti’ye, genel başkanlarına  tabii ki, gerekse SP’ye. Bu şahıs  bu Demirtaş  PKK’nın  siyasi uzantısı olan partinin  eş başkanıydı biliyorsunuz ve diyordu ki ‘Apo’nun  heykelini dikeceğiz’. Ben soruyorum işte şimdi  bu ittifakta yer alan liderlere hep  beraber mi dikeceksiniz?

          CHP’nin seçim bildirgesini açın bakın;  sanki  İmralı’da hazırlanmış,  Kandil’de onaylanmış.  Apo’nun o İmralı canisi,  bebek katilinin bütün sözleri  o bildirgede yer almış.  ‘Toplumsal mutabakat komisyonu  kuracağız’ diyor,  ‘Kürt sorununu çözmek için  akil heyet kuracağız’ diyor, ‘Avrupa yerel yönetimler  özerklik şartını  aynen uygulayacağız’ diyor. Yani  ‘özerkliğin önünü açacağız’ diyor,  ‘eşit vatandaşlık getireceğiz’ diyor,  yani Türklüğü anayasadan güya çıkarmak istiyorlar. Yine baktığınızda bildirgede ne PKK var, ne de FETÖ  var. FETÖ ile ilgili tek bir söz olmadığı gibi, ‘20 Temmuz’un hesabını soracağız’  diyor. 20 Temmuz’da ne oldu, biliyorsunuz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra  FETÖ’nün de PKK’nın da kökünün kazınması için OHAL ilan edildi. şimdi neyin hesabını soracaklar,  daha da beteri var diyor ki CHP bildirgesinde, ‘ Dersim’in arşivlerini  açacağız’ diyor. Dersim’de ne oldu; Seyit Rıza önderliğinde isyan çıkarıldı. O dönemde de Gazi Mustafa Kemal  Atatürk vardı. Atatürk’ün emriyle o isyan bastırıldı Allah’a şükür. Şimdi CHP’ye sormak lazım, sen Atatürk’ten mi hesap soracaksın, ne hallere düştüler değerli hemşerilerim. Ben inanıyorum ki  CHP’ye daha önceki seçimlerde oy veren  hemşerilerim kesinlikle bu seçimde böylesi bir genel merkez yapısına, hele ki Konya’ya koydukları çakma adaylara kesinlikle  oy vermeyecek. Mili görüşçü kardeşlerimiz de  inanıyorum ki, cumhur ittifakına destek verecek. Çünkü, SP’ye verilecek olan her oy doğrudan CHP’ye  yazılmış  olacaktır. Bunu da görüyor mili görüşçü kardeşlerimiz. Cumhur ittifakı büyük bir zaferle seçimleri kazanacaktır.”

Kalaycı, Beyşehir programının son bölümünde av tüfeklerinin önemli merkezlerinden Huğlu ve Üzümlü’de de mahalle sakinleriyle buluştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: MHP, Genel, Başkan, Yardımcısı, Kalaycı:, “Çiftçimizin, yüzünü, güldüreceğiz”,
Yorumlar
Haber Yazılımı