Haber Detayı
30 Mart 2017 - Perşembe 21:40 Bu haber 4279 kez okundu
 
Milletvekili Babaoğlu STK’larla buluştu
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi.
Güncel Haberi
Milletvekili Babaoğlu STK’larla buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Milletvekili Babaoğlu ve Başkan Özatun’un yanısıra AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Salih Gül ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

         Toplantıda konuşan Babaoğlu, bir yandan 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin çalışmaları yürütürken, diğer yandan da ortak akıl Beyşehir için bu tür buluşmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıda doğalgaz ve bölgeyi ilgilendiren yol çalışmalarında yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak STK temsilcilerini bilgilendiren Babaoğlu, Beyşehir Gölü’nün uzun devreli gelişim planı için de çalıştıklarını belirterek, 6 ay sonra bu çalışmaların da tamamlanacağını söyledi.

         Kıyı kenar çizgisi ve sit alanı konularında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüklerini ve tüm teknik çalışmaların yapıldığını anlatan Babaoğlu, uzun devreli gelişim planı ile kıyı kenar çizgisi ve sit alanları konularının Beyşehir’in gelişimi konularında çok önemli olduğunu vurgularken, Beyşehir’in doğal kaynak suyuna kavuşması noktasında yürütülen çalışmalara da değindi. Yeşildağ bölgesinden ilçe merkezine içme suyu getirilmesi konusu ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün de buna sıcak baktığını dile getiren Babaoğlu, “DSİ bunun çalışmalarını yaptı, inşallah projesi tamamlandığında, Beyşehir ve bazı yerleşim yerlerinin de içme suyu doğal kaynak suyundan olacak. Ve gölden de içme suyu alma konusunu kesmiş olacağız” dedi.

        Beyşehir Gölü’nün  balıkçı barınağı, başka bir ifadeyle yat limanına kavuşması için hazırlanan projeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün  izin vermediğini anlatan Babaoğlu, bu gelişme üzerine yeniden harekete geçerek konunun üzerinde çalıştıklarını, 6 ay içerisinde bitirilmesi beklenilen uzun devreli gelişim planına bu yat limanı ve balıkçı barınağı ile ilgili bir istisna koydurmak istediklerini anlatan Babaoğlu, buna da muvaffak olacaklarına inandıklarını söyledi.

         Beyşehir Gölü’nün kıyılarının iyileştirilmesi için DSİ’nin tahkimat çalışmalarını yürüttüğünü,  diğer yandan Beyşehir’deki Taşköprü’den itibaren başlayan ve birçok ilçeye uzanan BSA Kanalı’nın her iki yanında sulanan alanların miktarını artırmaya yönelik bir proje çalışmasını da başlattıklarını anlatan Babaoğlu, Beyşehir’in dış mahallelerinde Tarımköy projesi kapsamında hayata geçirmek istedikleri toplu konut projeleri ile ilgili bilgiler de verdi.

        Karadiken Mahallesi’ne gölet yapımı için gerekli izinleri aldıklarının müjdesini  de veren Babaoğlu, hangi yerleşim merkezinde bu konuda ihtiyaç varsa talepleri aldıklarını belirterek, “Beyşehir’in her köyüne yapılabilir yerleri varsa mutlaka bir gölet olsun dedik. Bu yöndeki çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

          Toplantıda, Belediye Başkanı Murat Özaltun da bir konuşma yaparak yürütülen proje ve hizmetlerle ilgili bilgiler verirken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise gündeme gelen konularla ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdi.  

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Milletvekili, Babaoğlu, STK’larla, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı