Haber Detayı
05 Şubat 2016 - Cuma 09:54 Bu haber 4671 kez okundu
 
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
BEYŞEHİR - Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği tarafından Beyşehir Belediyesi’ne ait Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen arabaşı etkinliğinde Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinin mahalle muhtarları bir araya geldi.
Güncel Haberi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi

BEYŞEHİR - Toplantıya, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derebucak İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kısa, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Derebucak İlçe Başkanı Adem Sütçü, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Beyşehir Müdürü Ali Özdemir, Fen İşleri Daire Başkanlığı 4.Bölge Müdürü Memiş Kunt, Beyşehir Memur-Sen İlçe Başkanı Halil Yavşil, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ve üç ilçenin merkez ve dış mahallelerinin muhtarları katıldı.
        Açılış konuşmasını Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer yaptı. Koçer birlikteliğimizi böyle bir etkinlikle pekiştirmiş olalım diye düzenlediklerini söyledi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, “Biz de seçilmiş bir muhtarız, sizler de seçilmiş muhtarsınız. Hepimizin derdi var; sizler hizmet edeceğiniz mahallenin derdiyle dertleniyorsunuz, biz de Beyşehir’deki 67 mahallemizin derdine çözüm bulmak için uğraşıyoruz.” dedi.

ÖZALTUN’DAN “BEYŞEHİR VE ÇEVREMİZDEKİ İLÇELERLE BİR BÜTÜNÜZ” MESAJI

Özaltun, konuşmasında, bölge olarak Beyşehir ve Hüyük ilçeleriyle bir bütün oldukları mesajını da verirken, Beyşehir, Derebucak, Hüyük, Derbent ve Seydişehir’le bu bölgeyi ortak gördüklerini söyledi. Özaltun, “Amacımız bir, bu bölgenin gelişmişliği. Tabi bunu biraz daha daraltırsak Beyşehir, Hüyük ve Derebucak olarak isimlendiriyoruz. Hep şunu söylüyoruz biz, Beyşehir’e bir şey yapılırsa, biz Derebucak ve Hüyük’ün de aynı etkinliklerden faydalanması için uğraşıyoruz. İnşallah bu bölgeyi milletvekillerimiz, ağabeyimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte daha da ileriye götüreceğiz. Çünkü, bu bölge her şeyi hak ediyor. Bir yerde bir şey anlatırken Beyşehir’le alakalı diyorum ki; ‘Bu dünyadaki cenneti görmek istiyorsanız Beyşehir’e gelin…’ Bunu derken Derebucak ve Hüyük’ü de kastediyorum, ayrı gayrımız yok. Derebucak’a Hüyük’e yapılan da Beyşehir’e yapılıyor, Beyşehir’e yapılan da bu iki ilçemize yapılıyor. İnşallah abi kardeş çerçevesinde biz bu bölgedeki tüm mahallelerimize hep birlikte hizmet götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“HAYDİ BİSMİLLAH DEDİK YOLA KOYULDUK…”

Özaltun, konuşmasında göreve geldikten sonra hayata geçirdikleri proje ve çalışmalardan da söz etti. Göreve geldiklerinde 12 mahalleyken Beyşehir’de mahalle sayısının yeni Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 67’ye birden yükseldiğin anlatan Özaltun, “Dün 15 kilometre iken çapımız bugün 120 kilometrelik çapa çıktı. ‘Eyvah’ dedik, üstümüzdeki yüke bir baktık, ‘biz bu yükün altından nasıl kalkacağız’ derken, ‘haydi bismillah’ dedik gömleğimizi sıvayarak yola koyulduk. Allah’a şükürler olsun ki, köyden mahalleye dönüşen 15-20 yerleşim merkezimizde oyun gruplarını kurduk, kilitli taşlarına varıncaya kadar yaptık. Beyşehir merkezde de çok önemli çalışmalara imza attık.” dedi.

Özaltun, Belediye olarak hizmetlerinin durmadan devam edeceğini de vurgularken, mahalle muhtarlarıyla sürekli istişare edip bir araya gelerek hizmet üretmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi. Muhtarlarla mahalle mahalle gezerek kilitli taş döşenecek yolların çalışmasını yaptıklarını da anlatan Özaltun, görev süresi doluncaya kadar muhtarların göstermiş olduğu yerlerin kilitli taş ve asfalt çalışmasının sözünü yerine getireceklerini kaydetti.

Hüyük ve Derebucak’taki mahalle muhtarlarına da seslenen Özaltun, göreve geldiğinde kamelyasını bankını dışarıdan satın alan Beyşehir Belediyesi’nin artık “Made in Beyşehir Belediyesi” diyerek bunların üretimini kendi kademelerinde yapmaya başladığını da vurgulayarak, “Muhtarlarımıza sesleniyorum. Eğer kamelyalı bank istiyorsanız, ilçe belediye başkanlarımız da tabi onay verirse sizlere de gönderebiliriz. Beyşehir Belediyesi olarak sizlerin de yanındayız. Ayrımız gayrımız yok.” diye konuştu.

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÖZALTUN’A TEŞEKKÜR

Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ise konuşmasında, üç ilçede görev yapan mahalle muhtarlarının aynı havzada yaşadıklarına vurgu yaparak, “Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerimizdeki muhtarların bir ve beraber olduğunu, birlik olduğunu tüm Konya’mıza ve Ankara’mıza duyurmak, göstermek istiyoruz. Bu arada bu birlikteliğimizi böyle bir arabaşı çorbası etkinliğiyle perçinleştirmiş olalım dedik. Belediye Başkanımız Özaltun’a  burasını biz muhtarlara açarak bizim burada buluşmamıza vesile olduğu için  teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Birlik, Muhtarlar, Derneği, tarafından, Beyşehir, Belediye
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Muhtarlar Arabaşında Bir Araya Geldi
Yorumlar
Haber Yazılımı