Haber Detayı
04 Mayıs 2019 - Cumartesi 11:06 Bu haber 3801 kez okundu
 
Öğrencilerden Büyüklere Örnek Davranış
BEYŞEHİR - Beyşehir’de ortaokul öğrencileri yürütülen bir proje kapsamında, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ve yakın çevresini ramazan ayı öncesi tertemiz hale getirebilmek için seferber oldu.
Güncel Haberi
Öğrencilerden Büyüklere Örnek Davranış

BEYŞEHİR - Beyşehir’de ortaokul öğrencileri yürütülen bir proje kapsamında, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ve yakın çevresini ramazan ayı öncesi tertemiz hale getirebilmek için seferber oldu.

Beyşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında tarihi Eşrefoğlu Camisi önüne gelen Süheyla Doğu ve Özel Genç Kampüs Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, tarihi ibadethanenin iç mekanı ile çevresinde temizlik yaptı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk’un da eşlik ettiği cami önüne gelen öğrencilerle buluşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı konuşmada, temiz bir çevrenin önemine dikkat çekti. Öğrencilere hitaben; “Sizler bizim yarınlarımızsınız, geleceğimizsiniz” diye konuşan Başkan Bayındır, “Yollara çöp, naylon poşet ve izmarit atanları, çevreyi korumayanları sizlerin o güzel yüzünüz mahcup etsin. En başta Milli Eğitim Müdürüme, öğretmenlerime ve eğitim teşkilatımızın bu konudaki duyarlılığına ve sizlerin bu güzel davranışınıza Beyşehir halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız, sağolun var olun.”ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TARİHİ CAMİ HAKKINDA DA BİLGİLENDİRİLDİ 
Öğrencilere çalışma öncesinde Belediye görevlileri tarafından eldiven, kova ve temizlik bezleri dağıtıldı. Beyşehir Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de, öğrenciler tarafından toplanacak çöp ve atıkları çöp toplama merkezine nakletmek için alandaki yerini aldı.


Bir grup öğrenci öğretmenleri nezaretinde caminin çevresinde yerlere gelişigüzel atılan çevre kirliliği oluşturan çöp, izmarit, naylon poşet ve atıkları toplarken, diğer grup da ibadethanenin iç mekanında cami görevlilerinin eşliğinde elektrikli süpürgelerle camideki halıları süpürdü, el bezleriyle ibadethanenin ahşap ve diğer müştemilatını ramazan ayına daha temiz bir hale getirebilmek için mesai yaptı.


Öğrencilere caminin din görevlisi tarafından Eşrefoğlu Camisi’nin tarihçesi hakkında da bilgiler verildi. ‘Temiz toplum, temiz çevre’ konusunda farkındalık oluşturmak için de yürütülen proje kapsamında tarihi camide biraraya gelen öğrencilere İslam alemi tarafından hafta başından itibaren idrak edilmeye başlanacak olan ramazan ayında cami alışkanlığı kazandırılmasının da hedeflendiği belirtildi.


Öte yandan, tarihi mekanda temizlik yapan öğrenciler ise, ilk defa bir camiyi temizlediklerini bundan dolayı cok mutlu olduklarını belirterek, ramazan ayında teravih namazlarında mutlaka Eşrefoğlu Camisi’nde buluşacaklarını dile getirdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Öğrencilerden, Büyüklere, Örnek, Davranış,
Yorumlar
Haber Yazılımı