Haber Detayı
06 Haziran 2019 - Perşembe 11:21 Bu haber 5364 kez okundu
 
Osmanlı Bayram Yemeği Geleneği Günümüzde de Yaşatılıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, bazı dış mahallelerde Osmanlı bayram çıkarma yemeği geleneği günümüzde de yaşatılıyor.
Bölgeden Haberi
Osmanlı Bayram Yemeği Geleneği Günümüzde de Yaşatılıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, bazı dış mahallelerde Osmanlı bayram çıkarma yemeği geleneği  günümüzde de yaşatılıyor.

Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Mahallesi’nde de bu kapsamda bir yemek programı düzenlendi.

Konya Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen yemek programında konuşan Dernek Başkanı Hasan Özen, Osmanlılar’dan günümüze kadar yaşatılan bayram çıkarma yemeğinin yerleşim merkezinde birçok siyasetçi, akademisyen ve iş dünyasından isimler ile yöre insanını biraraya getirerek kucaklaşmasına vesile olduğunu belirtti.

Özen, Osmanlılar döneminden bu yana yerleşim biriminde yaşatılmaya çalışılan gelenek hakkında şunları aktardı: “Çocukluğumuzdan zihinlerimizde kalan bu geleneği yaşatalım dedik. O yıllarda zengin,varlıklı aileler sütlü buğday çorbası, et yahnisi,bulgur pilavı, üzeri yoğurtlu yaprak sarması, vişne hoşafı ve helvadan oluşan bir menüyle "Bayram Çıkarma " yemeği adı altında önceleri evlerinde sonraları ise cami avlularında yemek verirlerdi.O yemeklerin tadı halen damaklarımızdadır. Zengin-fakir bu yemeklerde aynı sofrada toplanır,bir anlamda bu yemekler toplumsal barışı, kardeşliği ve paylaşmayı tesis ederdi.Bizler de o günleri hatırlayalım, o günlere gidelim düşüncesiyle böyle bir yemeği gerçekleştirilim dedik. Bu vesile ile hem mahallemizde yaşayan hem de gurbetteki hemşehrilerimiz bir araya geliyor. Bayramlaşıyor, kucaklaşıyor. Birbirleri üzerlerinde olan hak ve hukukları üzerinden helalleşiyor. Bizler de bunu tesis ettiğimiz için mutlu oluyoruz”

Yemek programına katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, yöre halkının ramazan bayramını tebrik ederek bu tür organizasyonların hemşerilerinin birlik ve beraberliğin daha üst noktalara taşıması bakımından önemine vurgu yaptı.

Programa İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un da aralarında olduğu, siyasetçi, akademisyen, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Osmanlı, Bayram, Yemeği, Geleneği, Günümüzde, de, Yaşatılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı