Haber Detayı
22 Aralık 2015 - Salı 10:23 Bu haber 6922 kez okundu
 
Palyatif Bakım Servisi ve Ek Bina Hizmete Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ve Diş Polikliniği Ek Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Sağlık Haberi
Palyatif Bakım Servisi ve Ek Bina Hizmete Açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törende konuşan, Başhekim Hüseyin Kosat, son yıllarda sağlık alanında adeta altın dönemini yaşayan Beyşehir ilçesinin açılışı yapılacak merkezlerle birlikte vatandaşlara çok daha güçlü sağlık hizmeti sunmaya başlayacağını söyledi. Yaşlı nüfus sayısının oldukça fazla olduğu Beyşehir'de açılışı yapılacak palyatif bakım servisinin büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini anlatan Kosat, "Hastanemize açılan bu yeni servisimizle birlikte özellikle son dönemlerini geçiren hastalarımız evlerine gönderilmeyecek, böylelikle hasta yakınlarının da üzerindeki yük azalacaktır. Diş Polikliniği ek binamızla ise ilçemiz için manevi değeri olan, yani Beyşehir'imizin ilk hastanesini yeniden hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde ayağa kaldırmış oluyoruz"dedi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'da konuşmasında, palyatif bakım, yani hastanın yoğun bakıma girmesinden bir önceki safhası. Biz de belediye olarak buna benzer bir çalışma yapıyoruz. Evde bakım hizmeti olarak bir birim kurduk. Bu birimimiz, tabii ki sağlık noktasında değil ama kişilerin evde bireysel temizliğinden tutun, evdeki kendi temizliklerine, bina ve mekan temizliğine varıncaya kadar tüm imkanları yerine getiriyor. Bunları yaptıktan sonra da devletimiz bu insanların sağlık hizmetini yerine getiriyor. Gerek ayağına hizmet götürerek bunu yapıyor, gerekse hastanelerde bu hizmeti gerçekleştiriyor" dedi.
         AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, Türkiye'de yatırımların durmadan devam ettiğini; sağlık Ak Parti Hükümetlerinin gerçekleştirdiği en büyük devrimlerden bir tanesi olduğu ve Beyşehir özelinde sağlıkla ilgili yatırımların artığını belirtti. Beyşehir'de de sağlıklı ilgili yatırımların devam ettiğini vurgulayan Babaoğlu, "Bugün açacağımız palyatif bakım merkezi ve diş sağlığı hizmetleri de buna güzel bir örnek. Hakikaten Ben Kamu Hastaneleri Birliğimizi kutluyorum. Gerçekten çok iyi düşünmüşler. Hem evde bakımı zor olan, çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, hem de diş hizmetlerine yönelik çok büyük bir açığı Beyşehir ve etrafı için gidereceğine inanıyorum. Kutluyorum, bundan sonra çalışmalarında başarılar diliyorum, hakikaten Kamu Hastaneler Birliği ile beraber Konya'da sağlık hizmetlerinde ciddi bir derlenme ve toparlanma oldu" diye konuştu.
         Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, konuşmasında, 2000'li yıllardan itibaren sağlıkta dönüşüm programı ve sosyal güvenlik reformu adı altında sürdürülen çalışmaların neticesinde Türk halkının yaşam memnuniyet göstergelerinin oldukça yükseldiğini belirterek, "Benim kanaatimce; bu yaşam memnuniyeti göstergelerinin yükselmesinde sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde yapılan atılımların, reformların, adımların çok büyük önemi olmuştur" dedi.
        Konuşmaların ardından merkeze katkıda bulunan Beyşehirli hayırsever isimlere protokol tarafından plaketleri takdim edildi, ardından diş polikliniği ek hizmet binası ile palyatif bakım merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol ve katılımcılar açılışın ardından ek hizmet binası ile bakım merkezindeki üniteleri gezerek ilgililerden bilgiler aldı.
        Törene, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ferhat Demirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Gökhan Darılmaz, Konya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bahattin Akyürek, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Kosat, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Devlet, Hastanesi, Palyatif, Bakım, Servisi, Diş, Poliklin
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Palyatif Bakım Servisi ve Ek Bina Hizmete Açıldı
Yorumlar
Haber Yazılımı