Haber Detayı
05 Ekim 2019 - Cumartesi 17:32 Bu haber 7377 kez okundu
 
Samancı: TMO’nun Çiftçileri Mağdur Ettiği Gerçek Dışıdır
BEYŞEHİR - Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı sosyal medyadan yaptığı açıklamada; Haşhaş üretimi ile ilgili bilgi verdi.
Güncel Haberi
Samancı: TMO’nun Çiftçileri Mağdur Ettiği Gerçek Dışıdır

BEYŞEHİR - Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı sosyal medyadan yaptığı açıklamada; Haşhaş üretimi ile ilgili bilgi verdi.

Samancı açıklamasında: Geçtiğimiz günlerde istismar ve tahrik ile gündemde kalmaya çalışan güruhun, TMO’nun çiftçileri mağdur ettiği ile ilgili servis etmiş olduğu bilgilerin gerçekle bir bağı bulunmamaktadır. Bilakis;

‪1- Bakanlar Kurulu kararında Beyşehir, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı ve Yalıhüyükte Haşhaş ekim limiti 7.000 Dekar iken girişimlerimiz neticesinde bu alan 9.500 Dekara yükseltilmiştir.

‪2- Beyşehir, seydişehir ve Hüyük İlçelerimize verilen kota 7.000 Dekar iken, ilk olarak 9.500 Dekara, şimdi ise 11.700 dekar alana çıkarılarak çiftçimizin daha fazla ekmesi ve kazanması sağlanmıştır

‪3- Çiftçilerimizin Kurban Bayramına rahat bir şekilde girebilmesi amacıyla bu yıl haşhaş alımlarının Kurban Bayramından önce yapılması için gerekli Çalışmalar yapılmıştır.

‪4- Bölge halkının ve çevre köylerin mağdur olmaması için daha ucuz, daha kaliteli pirinç, Fındık, yağ, mercimek, Nohut satışlarına 2 Ekim 2017’de tekrardan satışlar başlatılmıştır.

‪Önümüzdeki günlerde perakende olarak ve kredi kartı ile satışları başlatarak daha çok hemşerimizin faydalanmasını hedefliyoruz.

‪ 5- TMO’nun iştigal alanına giren Nohut ve Mercimek için önümüzdeki yıl Beyşehir Ajans Amirliği tüm hazırlıkları yapacak ve Çiftçilerimizin üretimi, ürün satışı ve temini açısından kolaylaştırıcı tüm tedbirler alınacaktır

Asılsız ve bilinçli yapılan bu tür spekülasyonların dikkate alınmamasını, her zaman olduğu gibi bölgemizle ilgili olan tüm hizmetlerin takipçisi olmaya devam edeceğimizi, tüm hemşehrilerimizin dikkatine sunarız.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Samancı:, TMO’nun, Çiftçileri, Mağdur, Ettiği, Gerçek, Dışıdır,
Yorumlar
Haber Yazılımı