Haber Detayı
07 Mayıs 2019 - Salı 13:30 Bu haber 4682 kez okundu
 
Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu
Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri tarafından Ramazan’ın ayının ilk iftarında; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Konya protokolü şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile buluştu.
Bölgeden Haberi
 Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri tarafından Ramazan’ın ilk iftarında şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları bir araya geldi.

SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK BİZİM İÇİN ONUR VESİLESİDİR

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programına katılan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, hep beraber Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Ramazan’ın ilk iftarında sizlerle beraber olmak bizim için çok önemli. Vatanımız için en büyük fedakarlığı yapan, kanlarını, canlarını veren şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle beraber olmak bizler için gerçekten bir onur vesilesidir. Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediyelerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RAMAZAN SEVİNCİNİ BURUK YAŞIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, son birkaç gündür gelen şehit haberleri nedeniyle Ramazan ayını buruk bir şekilde yaşadıklarını belirtti. Ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç fırsat vermeyeceklerini kaydeden Usta, “Ramazan ayı yardımlaşmanın, gönül almanın, ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın ayıdır. Bizler mümkün olan en fazla sayıda insana ulaşarak görevimizi yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

RAMAZAN’IN İLK İFTARINI BİRLİKTE YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Ramazan’ın ilk iftarını vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Ramazan ayına güzel bir başlangıç yapmış olacağız. Ramazan’ın Konya’mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

İftar programı öncesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Konya Valiliği tarafından şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve berat takdim töreni düzenlendi. Şehitlerin yakınları ve gaziler Devlet Övünç Madalyalarını ve beratlarını Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın elinden aldı.

Törene ve iftar programına; 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, rektörler, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: , Şehit, Aileleri, ve, Gaziler, İftarda, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı