Haber Detayı
15 Temmuz 2017 - Cumartesi 16:49 Bu haber 4443 kez okundu
 
Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.
Güncel Haberi
Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından İlçe Belediyesi sosyal tesislerinden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde verilen yemekte konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, başarısızlıkla neticelenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesine gelindiğini hatırlatarak, “15 Temmuz 2016 gecesinde, ülke olarak  yine tıpkı geçmişte olduğu gibi, Çanakkale’de olduğu gibi bir sınavdan geçtik” dedi.

O gece 249 şehit veren Türk milletinin gazi düşen isimlerin de mücadelesiyle hain teröristlere geçit vermediğini ve tarihte olduğu gibi  yine bir destan yazdığını vurgulayan Özaltun, “O gün destan yazan şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz sayesinde çok şükür terör örgütü amacına ulaşamadı. Hep söylediğim bir söz var; biz her ne yaparsak yapalım, şehit ve gazilerimizin yapmış olduklarının yanında bizim yapmış olduklarımız aslında hiçbir şey değildir. Ama biz üzerimize düşen ne varsa, sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BELEDİYEDEN ŞEHİT VE GAZİLERE İÇECEKLER ÜCRETSİZ…

      Konuşmasında, Beyşehir Belediyesi olarak şehitler ve gaziler ile ailelerinin her zaman yanında olduklarını ve destek vermeye devam ettiklerini anlatan Özaltun, Türkiye Harp Mülülü, Gaziler, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliğine de bu anlamda yer tahsis ettiklerini hatırlattı.  Özaltun, “Eski belediye binamızda da bir başka şehit ve gazi derneğimize geçmişte benzer bir yeri tahsis etmiştik. Ama, buradaki dernek temsilciliğimizin şöyle bir fonksiyonu ve ayrıcalığı da olacak. Burada dernek üyesi şehit ailelerimize ve gazilerimize sesleniyorum. Buraya geldiğinizde,içeceğinize herhangi bir ücret vermeyeceksiniz. Ayrıca, 15 Temmuz sonrasında,  ne zaman isterseniz, Belediye olarak  ister Çanakkale, isterse Konya’daki Bilim Merkezi, Mevlana Türbesi, Kelebekler Vadisi olabilir sizlere yönelik bir gezi programı düzenlemek istiyoruz” dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, böyle özel ve anlamlı bir günde kendilerine evsahipliği yapan, şehit ve gaziler onuruna yemek programı tertip eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür etti.

Türkiye Harp Malülleri, Gaziler, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Rasık Can da, “Bizleri böylesine anlamlı bir günde onure ettiniz, şereflendirdiniz. Allah da sizleri yanında olsun. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza, bizlere her zaman vermiş olduğu katkı ve desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şehit, Aileleri, ve, Gaziler, Onuruna, Yemek,
Yorumlar
Haber Yazılımı