Haber Detayı
06 Ekim 2020 - Salı 18:22 Bu haber 10546 kez okundu
 
Seke seke girdiği hastaneden yürüyerek çıktı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, seke seke girdiği hastanede geçirdiği operasyon sonucu sağlığına yeniden kavuşan eski sporcu, yürüyerek taburcu oldu.
Sağlık Haberi
Seke seke girdiği hastaneden yürüyerek çıktı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, seke seke girdiği hastanede geçirdiği operasyon sonucu sağlığına yeniden kavuşan eski sporcu, yürüyerek taburcu oldu.

Van’da yaşayan eski kick boks sporcusu Cebrail Saçma, ayak bileğinde oluşan kıkırdak hasarı nedeniyle başvurduğu Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan kapalı ameliyatın ardından sağlığına tekrar kavuşarak yürümeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren hastane uzman doktorlarından Ortopedi Uzmanı Opr.Dr.Şemmi Koyuncu ve ekibine teşekkür eden Saçma, yaşadığı sorun nedeniyle daha önce kıkırdak ameliyatı olmasına rağmen şikayetlerinin geçmediğini belirtti.  Son üç yıldır  ayak bileğindeki hareket kısıtlılığının yürürken gittikçe artan topallamasına ve artık koşamaz hale gelmesine yol açtığını vurgulayan Saçma, şifa bulmak için birçok hastaneye başvurmasına rağmen netice alamadığını söyledi.

Spor yaralanmaları ile ilgili olarak internetten sporcu doktoru araştırması yaparken Beyşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Şemmi Koyuncu’yu bulduğunu ve ardından Beyşehir’e gelmeye karar verdiğini anlatan Saçma,  burada ameliyat olduktan sonra tekrar eski sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Daha önce yürüyemiyordum, koşamıyordum. Seke seke yürüyordum. Günde bazen iki, bazen üç ağrı kesici alıyordum. Ama bugün, dün ameliyat oldum, bugün yürüyebiliyor, koşabiliyorum. Van’dan geldim şifayı doktor beyde buldum. Mucizevi bir şekilde sağlığıla tekrar kavuşmamda emeği geçen başta doktorum Şemmi Koyuncu ve anestezimi sağlayan Uzm.Dr.Afşin Uysal olmak üzere hizmet veren tüm hemşire ve personel arkadaşlara minnettarım” diye konuştu.

Ortopedi Uzmanı Opr.Dr.Şemmi Koyuncu ise, kendilerine başvuran hastasının ayak bileğinde oluşan kıkırdak hasarı nedeniyle daha önce açık kıkırdak nakli ameliyatı geçirmiş olduğunu hatırlatarak,  yaptıkları muayene ve kontrolde ise bilekte yapışıklıklar ve beraberinde ayak bileği içerisinde serbest kıkırdak ve kemik parçacıkları tesbit ettiklerini belirtti. Bu durumun hastanın koşması ve yürümesini olumsuz etkilediğini gördükten sonra, ayak bileği için kapalı artraskopik olarak bir ameliyat planladıklarını anlatan Dr.Koyuncu, bu operasyonun oldukça başarılı geçtiğini vurguladı. Koyuncu, kapalı ameliyat esnasında hastanın ayak bileği hareketlerine engel olan tüm yapışıklıkları ile serbest kıkırdak ve kemik parçacıklarını temizlediklerini aktararak, ameliyat sonrasında yeni bir kıkırdak hasarı olmayan hastanın ertesi gün ayağa kalkarak yürümeye başlaması üzerine taburcu ettiklerini anlatarak şunları kaydetti:  “Hastamızın ayak bileği içerisinde çok yapışıklıkları vardı ve ayak bileğini hareket ettiremiyordu. Hastamızı kapalı ameliyatla beraber ayak bileğindeki tüm yapışıklıkları temizleyerek ayak bileğinin hareketlerini tamamen rahatlattık. Ameliyattan bir gün sonra da hastanın bu kadar memnun olması ve hareketlerinin bu kadar rahatlaması bizim için tabi çok yüz güldürücü bir durum. Şifa Allah’tan tabi, biz de vesile oluyorsak ne kadar güzel. Tabi biz de tek kişi değiliz, bu ameliyatta hemşirelerimiz, fizik tedavisinden hastahane ameliyathane ekibine kadar herkes burada özveriyle çalışıyor. Başarılı sonuçları da bu  güzide ekibimizle birlikte hep beraber alıyoruz elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Seke, seke, girdiği, hastaneden, yürüyerek, çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı