Haber Detayı
16 Şubat 2021 - Salı 16:14 Bu haber 8349 kez okundu
 
Seyit Konyalı'ya Türkiye'nin en prestijli ödülü
BEYŞEHİR - Konyalı fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı bu yıl 15'incisi düzenlenen Sami Güner Kupası Fotoğraf Gösterisi Yarışması'nda kupa almaya layık görüldü.
Eğitim-Kültür Haberi
Seyit Konyalı'ya Türkiye'nin en prestijli ödülü

BEYŞEHİR - Konyalı fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı bu yıl 15'incisi düzenlenen Sami Güner Kupası Fotoğraf Gösterisi Yarışması'nda kupa almaya layık görüldü.

Fotoğraf Sanatı Derneği (FOTOGEN) tarafından 21 Şubat 1991 tarihinde hayatını kaybeden FOTOGEN Derneği'nin ilk başkanı olan ve Türk fotoğraf sanatına unutulmayacak katkılarda bulunmuş fotoğraf sanatçısı Sami Güner'in anısına düzenlenmekte olan ve bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Sami Güner Kupası Fotoğraf Gösterisi Yarışması'nda Seyit Konyalı kupa kazanan 5 isimden birisi olmayı başardı.

Seyit Konyalı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de Fotoğrafın Oscar'ı sayılan  kupaya ikinci kez layık görülmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu ifade ederken, "Üç yıl boyunca 3 farklı fotoğraf gösteri projesiyle yapılan başvurular sonucunda her yıl turu geçen bir üst tura yükseliyor ve üç turu da geçen fotoğrafçı Sami Güner kupasını almaya hak kazanıyor.  Dolayısıyla Türkiye'de çok prestijli bir ödül ve kupa kazanan 5 isim arasında yer almanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce de bu yarışmada bir kupam vardı ve bu ikinci kez kupa layık görüldüğüm bir ödül oldu. Yarışmaya tamamını Beyşehir ilçesinde çektiğim fotoğraflardan oluşan leylekler vadisi, Beyşehir'in eşsiz günbatımını anlatan 'gölde günbatımı' ve Beyşehir balıkçılarının zorlu doğa koşulları ile mücadelesini konu alan 'gölde kış' çalışmalarım ile katılmıştım. Bu üç projedeki çalışmalarım için yaklaşık 13 yıllık bir süreçte mesai gerçekleştirdim. Bu anlamda, hem Beyşehir'in hem de Konya'nın turizm ve tanıtımına fotoğraf sanatı aracılığıyla önemli katkılar sağladığımı düşünüyorum. Yeni projelerim de yolda, tarihi Eşrefoğlu Camisi, tarihi Taşköprü ve insan ve yaşam projelerine ilişkin fotoğraf çalışmalarım da sürüyor" ifadelerini kullandı.

Sami Güner Kupası ödül töreninin bu yıl yaşanan pandemi dolayısıya FOTOGEN TV isimli youtube kanalından 19-21 Şubat tarihlerinde çevrimiçi olarak izlenebileceği kaydedildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Seyit, Konyalı'ya, Türkiye'nin, en, prestijli, ödülü, , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı