Haber Detayı
26 Haziran 2020 - Cuma 14:07 Bu haber 5525 kez okundu
 
Sokak kedileri onun yolunu gözlüyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, sanayide mobilya imalathanesi bulunan hayvansever, her gün sokak kedilerini tavuk eti ve ciğerleriyle besliyor.
Yaşam Haberi
Sokak kedileri onun yolunu gözlüyor

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, sanayide mobilya imalathanesi bulunan hayvansever, her gün sokak kedilerini tavuk eti ve ciğerleriyle besliyor.

Yeni Mahalle’de  yaşam süren sokak kedileri, her gün akşam  saatlerinde ezan vakti kendini iş dönüşünde tavuk eti ve ciğeri ile besleyen hayvansever mobilyacı Mustafa Tereci’nin aracının yolunu bekliyor.

Sanayi sitesinde mobilya atölyesi  bulunan Mustafa Tereci ve ve aile fertleri,  ikamet ettiği sokak üzerinde yıllardır sokak hayvanlarına olan sevgisi ile biliniyor.

Tereci, akşam saatlerinde işyerini kapatıp ezan okunduğu anlarda evine geldiğinde evinin önünde toplanan  sokak kedileri, direksiyon koltuğunda oturduğu minibüsünün yolunu bekliyor.  Minibüsün motor sesini tanıyarak evin önüne yaklaştığında,  adreste biraraya gelen kediler, araca doğru koşarak verilecek tavuk etlerini bekliyor.  Araçtan inen hayvansever Tereci, poşet içerisinde özel olarak hazırlattığı tavuk eti ve ciğeriyle kedileri besliyor. Her akşam sokakta aynı saatlerde minibüsün yolunu gözleyen kediler, karınlarını doyurduktan sonra sokak aralarına tekrar dağılarak gözden kayboluyor. Kediler, sabah saatlerinde de Tereci’nin dükkanına gitmeden önce kapısının önüne gelerek bekliyor. Kapı açıldığında ise Tereci, yine kendisini bekleyen kedileri akşamdan kalan tavuk etleriyle besliyor.

Mustafa Tereci, hayvan sevgisinin yıllardır kendilerinde var olduğunu vurgulayarak, ikamet ettikleri sokak üzerinde her gün işe gidip evine döndüğü sırada kullandığı minibüsünü dört gözle bekleyen çok sayıda sokak kedisini tavuk etiyle beslediğini söyledi.

Sokak kedilerini mahallede taşındığı evinde yaklaşık 10 yıldır bu şekilde aracıyla getirdiği tavuk etleriyle beslediğini anlatan Tereci, bu duruma alışan sokak kedilerinin ise akşam hava kararmadan önce döndüğü evinin önünde toplanarak aracını beklediğini belirterek, “Ben de aracımdan inerek tavuk şarküterilerinden aldığım tavuk eti ve kemikleriyle bu hayvanları besliyorum. Her gün aynı saatte beni beklerler. Artık aracımı da sesinden tanıyorlar. Sokağa girmemle birlikte aracın önüne koşarak yiyeceklerini vermemi beklerler. Yedikten sonra ise sokak aralarına dağılıp gözden kaybolurlar. Sabahları da kalan etleri işe gitmeden önce kapının önüne çıkarak veririm. Sabahları da saat 08.00-08.arasında bu defa evimin kapımın önünde benim çıkmamı beklerler. Bunlar evde beslediğimiz kediler değil, sokak kedileri. Yavruladıkları zaman da isteyenler olursa sokaklarda kalmasın diye verebiliyoruz” dedi.

Tereci, hayvanlara olan sevgisi nedeniyle yaklaşık 10 yıldır sokakta yaşayan çok sayıda kediyi ücreti mukabilinde temin ettiği tavuk et ve kemikleriyle beslediğini, kendisini artık tanıyan bazı işyerlerinin de bazen kendisinden ücret almadığını dile getirerek, “Ben yıllardır bu sokak kedilerine bakıyorum. Bunun tabi belli bir maliyeti var, ücret karşılığı alıyoruz bunları. Ama hiç önemli değil, biz bunu Allah rızası için yapıyoruz. Bizim işimizi gören bazen para almayan esnaflarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tereci, sokakta her gün yiyecek vererek beslemesinden dolayı bazı sokak sakinlerinin bundan rahatsız olduğunu ve kendisi yokken dışarıya çıkan ailesine “babana söyle, kedi, hayvan beslemesin” diye tepki gösterip bazen de tehditde bulunduğunu da aktarırken, “Kedi geleli bu mahallede fare çoğaldığını söyleyen komşularımız var yani anlamsız şeyler söylüyorlar. Bazen çocuklarımız bu tepkilerden dolayı dışarıya çıkamıyor. Bu kedileri beslemek için insanlardan herhangi bir ücret, yardım istemiyoruz. Buraya kedilere su koyan insanlarımız da var Allah razı olsun onlardan, bu suları toplayıp çöpe atanlar da var. Bu kediler herhangi bir rahatsızlık vermiyor, kimseye de saldırmıyor. Arabamı tanırlar, evin önüne akşam geldiğinde beslerim, yerler, gider dağılırlar bir daha da yemek saatlerine kadar onları sokakta gören olmaz. Ben bu davranışlarımızla kimseye herhangi bir rahatsızlık verdiğimizi sanmıyorum. Zaman zaman geride arabamı stop edip bakıyorum, diğer arabalara da bu kediler de koşup rahatsızlık veriyor mu’ diye. Ama burada dikiliyorlar, başka hiçbir arabaya koşmuyorlar. Sadece benim arabamı tanıyorlar, sokağa girdik mi aracımın önüne doğru koşup gelirler. Arabayı kediler tanıyor, ama insanlar tanımıyor” diye yakındı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sokak, kedileri, onun, yolunu, gözlüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı