Haber Detayı
21 Nisan 2021 - Çarşamba 17:23 Bu haber 4856 kez okundu
 
Tayfun Korkmaz, Bu Kez "Kül"Le Müzik Severlerin Karşısında
BEYŞEHİR - Ses sanatçısı ve besteci Tayfun Korkmaz, söz ve müziği kendisine ait olan “Kül” adlı şarkısına video klip çekti.
Eğitim-Kültür Haberi
Tayfun Korkmaz, Bu Kez

BEYŞEHİR - Ses sanatçısı ve besteci Tayfun Korkmaz, söz ve müziği kendisine ait olan “Kül” adlı şarkısına video klip çekti.

Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yapan ve ikinci lisans eğitimini de halen İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde sürdüren Korkmaz’ın büyük bölümü Beyşehir Gölü ve Karaburun plajı ile tarihi Fasıllar anıtlarının da aralarında olduğu Beyşehir’in farklı mekanlarında çekilen ve youtube ile kişisel sosyal medya hesaplarından da paylaşımı yapılarak görücüye çıkan son klibi müzikseverlerin beğenisini topladı.

Korkmaz, son çalışmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana Beyşehir’de müzik öğretmeni olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Kül isimli yeni teklime Beyşehir’de, yine Beyşehirli müzik öğretmeni meslektaşım ve profesyonel fotoğrafçı Gökhan Çalışkan ile birlikte bir video klip çekerek youtube hesabımdan paylaştık.

VİDEO KLİBİN ÇEKİMLERİ BEYŞEHİR'DE...

Klipin çekimlerinin tamamı Beyşehir’de gerçekleştirildi. Şarkım, Yunus Emre, Aşık Veysel, Mevlana gibi bu toprakların zengin çeşmelerinden kana kana su içtiğim okumalarımın ve araştırmalarımın neticesinde ortaya çıktı diyebilirim.

Bu eserimle anlatmak istediğim; yaşadığımız dünyanın bir fragman olduğunu bildiğimiz halde, dünyanın güzelliklerinden faydalanmaktan, keyif almaktan vazgeçmenin zor oluşu.

Bu eseri aynı zamanda 26 Şubat’ta aramızdan bedenen ayrılan babaanneme ithaf ettim. Umarım beğenilir” dedi.

ÜNLÜ MÜZİSYEN EROL BÜYÜKBURÇLA DA DÜET YAPMIŞTI...

Müzik geçmişinden de bahseden Korkmaz, 2011 yılında rahmetli müzisyen Erol Büyükburç ile bir düet çalışması da yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Büyükburç’la düet yaptığımız çalışma Niksar’ın fidanları türküsüydü. Klipi youtube’de mevcut.

Daha sonraki süreçte kendi bestelerime ağırlık vermeye başladım. Sekiz parçadan oluşan sosyal platformlarda mevcut olan ‘böyle konuşmamıştık’ adında bir albüm çalışmam daha var.

Ayrıca, Not’a adında Konya Morena yayınevinden çıkan bir de öykü kitabım bulunuyor. Sıradaki çalışmam ise Not’a adlı öykü kitabımdan seçtiğim bir öyküyü günümüze uyarlayıp düzenleyerek yine Beyşehir’de bir kısa film çalışması yapmak istiyorum.

Bu konudaki mesaim sürüyor. Her gün yazıyorum, düzenliyorum, umarım anlamlı bir çalışma olur. Filmin konusu ise, şizofreni hastası iki kişinin hastane süreci ve sonrasını oluşturuyor.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Tayfun, Korkmaz,, Bu, Kez, "Kül"Le, Müzik, Severlerin, Karşısında,
Yorumlar
Haber Yazılımı