Haber Detayı
24 Aralık 2018 - Pazartesi 16:18 Bu haber 7150 kez okundu
 
Türk Büyüğü, Halk ve Masal Kahramanları Parkı Tamamlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir’e ayrı bir değer katan Türk Büyüğü, Halk ve Masal Kahramanları Parkı Türk ve Müslüman bilim adamlarını tanıtan levhaların eklenmesiyle tamamlandı.
Yaşam Haberi
Türk Büyüğü, Halk ve Masal Kahramanları Parkı Tamamlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir’e ayrı bir değer katan Türk Büyüğü, Halk ve Masal Kahramanları Parkı Türk ve Müslüman bilim adamlarını tanıtan levhaların eklenmesiyle tamamlandı.

İlgili birimler tarafından yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir gölü kenarında hayata geçirilen projenin son aşaması olan Türk ve Müslüman bilim adamlarını tanıtan levhaları inceledi. Özaltun, Bu parktaki asıl amacımız bilimsel çalışmaları ve buluşları ile insanlığın geleceğine yön veren Türk ve Müslüman bilim adamlarımızın tanıtılması ve çocuklarımızın kendilerine rol model edinmelerini amaçladıklarını söyledi.

Beyşehir Belediyesi olarak bilim tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran Müslüman Türk bilim adamlarımızın varlığını unutulmayacağını belirten Özaltun, söz konusu park alanında Türk büyükleri ve değerleri ile halk ve masal kahramanlarının maket ve ortam canlandırmalarının yer aldığını belirterek, “Çocuklarımıza ve büyüklerimize Einstein, Graham Bell, Alfred Nobel gibi bilim adamlarının yanısıra dünyada örnek alınan Türk ve Müslüman bilim adamlarımızın isimlerinin ve branşlarını tanıtan levhaları parkımıza uyguladık. Geleceğe nasıl yön verdiklerini ve ne gibi buluşlara imza attıklarını bu levhalar sayesinde Beyşehir’deki vatandaşlarımızın bilgisine sunduk. Bir çok yabancı bilim adamına yaptığı buluışlar ile ilham kaynağı olan bu bilim adamlarımızı Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı’mızda yaşatma fırsatı bulduk. Yarının büyüğü çocuklarımızın bu kahramanlarımızı daha iyi tanımaları, öğrenmeleri, örnek almaları, hayal dünyalarını daha da zenginleştirip geliştirmeleri amacıyla yapmış olduğumuz bilim adamlarımızı öğrenmeye tüm aile bireylerimizin ve çocuklarımızın ziyaret etmelerini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türk, Büyüğü,, Halk, ve, Masal, Kahramanları, Parkı, Tamamlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı