Haber Detayı
19 Haziran 2019 - Çarşamba 14:26 Bu haber 4812 kez okundu
 
Türkiye’nin ilk CIP Labaratuvarı Konya’ya kuruluyor
KONYA - Türkiye'nin ilk CIP Labaratuvarı Konya'ya kurulacağı bildirildi.
Ekonomi Haberi
Türkiye’nin ilk CIP Labaratuvarı Konya’ya kuruluyor

KONYA-Türkiye'nin ilk CIP Labaratuvarı Konya'ya kurulacağı bildirildi.

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın  (MEVKA) Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan TRtest Test ve Değerlendirme A.Ş. ile merkezi Brüksel – Belçika Kraliyet Askeri Akademisinde bulunan, ateşli silahların güvenlik ve her açıdan kontrolünün sağlandığı, güvenlik testi standartlarının belirlendiği uluslararası bir organizasyon olan CIP (Commission Internationale Permanente) Laboratuvarı’nın Konya’da kurulmasına yönelik fizibilite projesine destek sağladığı belirtildi.

MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülker, labaratuvar kurulmasına yönelik  olarak atılan imzaların ardından yaptığı açıklamada,  projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu, “Huğlu-Üzümlü-Beyşehir ve Konya Merkezde yer alan KOBİ’lerin savunma sanayiine entegrasyonu ve uluslararası pazarda daha da rekabet edebilir hale gelmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üye devletlerde sivil alıcılara satılan tüm ateşli silahların güvenlik kontrollerinin yapıldığı ve tüm parçaları ile birlikte akredite laboratuvarlarda test edildiği CIP Laboratuvarı (Commission Internationale Permanente) ülkemizde bulunmadığından gerekli testler için bölgemizde üretilen tüfekler yurtdışına gönderilmekte ve dünyada sadece 14 ülkede yer alan CIP Laboratuvarlarında testten geçtikten sonra ihraç edilebilmektedir. Bu da Dünya’da yaklaşık 55 ülkeye ihracat yapan bölgemizdeki imalatçı için hem maliyet artışına hem de zaman kaybına neden olmaktadır. Bu sorunun çözümü için CIP Laboratuvarının kurulması, hem Konya için hem de ülkemiz için çok büyük önem arz etmektedir” dedi.

Konuşmanın ardından MEVKA Genel Sekreter Savaş Ülger ve TRtest Test ve Değerlendirme AŞ. Genel Müdürü Bilal Aktaş  arasında protokol imzalandı.

İmza törenine, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Beyşehir Silah Sanayicileri Derneği ( BEYSİSAD) Başkanı Deniz Öztulum, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık,  Huğlu Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Başkanı İrfan Usta, Konya Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Şükrü Çiğdem de katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türkiye’nin, ilk, CIP, Labaratuvarı, Konya’ya, kuruluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı