Haber Detayı
09 Kasım 2018 - Cuma 10:40 Bu haber 5390 kez okundu
 
Üniversite Öğrencileri Şehitler Anısına Fidan Dikdi
BEYŞEHİR - Beyşehir'deki Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrenciler, 15 Temmuz ve Afrin şehitleri için Hüyük ilçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi.
Yaşam Haberi
Üniversite Öğrencileri Şehitler Anısına Fidan Dikdi

BEYŞEHİR - Eşrefoğlu ve Beyşehir Yurt Müdürlükleri tarafından düzenlenen Beyşehir Belediyesi’nin de destek verdiği fidan dikim etkinliğine üniversite öğrencilerinin yanısıra yurt personeli de katıldı.

         Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl şehitler adına oluşturulan hatıra ormanına gelen öğrenciler ile yurt personeli, alanda çok sayıda orman fidanını toprakla buluşturdu.

          Beyşehir ve Eşrefoğlu Yurt Müdürü Mustafa Songül, yaptığı açıklamada, hatıra ormanına bu yıl düzenledikleri etkinliklerde diktikleri fidan sayısının toplamda bin 200’e ulaştığını belirterek, “15 Temmuz ve Afrin bölgesinde bu vatan için şehadet şerbetini içen şehitlerimizin isimleri, dikilen fidanlara ayrı ayrı şiltleri takılmak suretiyle ebedileştirilmiştir. Bir başka amacımız da KYK olarak bu fidanları oluşturduğumuz alanı daha yeşil bir saha haline dönüştürürken, bu fidanların bakımlarını da zaman içerisinde ihmal etmeyerek kısa sürede bir ağaç haline gelmesini sağlamaktır. Bu çerçevede, gençlerimize doğa sevincini aşılayarak bir farkındalık oluşturmayı da amaçlıyoruz. Bu etkinlikler, bizler gibi öğrencilerimizi de çok mutlu etmektedir. Etkinliklerimize bu anlamda destek veren KYK İl Müdürümüz Sayın İsa Araba ile Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu etkinlikte yalnız bırakmayan, katılım gösteren herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

       Fidan dikim etkinliğine Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Halil Yavşil, Sağlık-Bir Sen Beyşehir Başkanı Talip Akbulut’un yanısıra İmrenler mahallesi sakinleri de katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üniversite, Öğrencileri, Şehitler, Anısına, Fidan, Dikdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı