Haber Detayı
03 Nisan 2020 - Cuma 09:48 Bu haber 6192 kez okundu
 
Usta “Konya merkezli vakamız yok denilecek kadar azdır”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Korona Virüs nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
Siyaset Haberi
Usta “Konya merkezli vakamız yok denilecek kadar azdır”

USTA ‘KONYA MERKEZLİ VAKAMIZ YOK DENİLECEK KADAR AZDIR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Korona Virüs nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta İl teşkilatında kameralar önüne geçti. Usta’ya Toplantı esnasında İl Başkanı Hasan Angı ve Milletvekili Abdullah Ağralı eşlik etti.

Ülke olarak başarılı bir şekilde bu süreci yürüttüklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bu sürecin başarılı ilerlemesinin en önemli sebebi de vatandaşlarımızın kendisini izole etmesidir. Herkes birey olarak çok ciddi bir görev altındadır. Konya sokaklarına baktığımız zaman hala vatandaşlarımız hem trafik olarak hem de yaya olarak aktif halde sokaktalar. Herkes kendini pozitif bir vaka olarak değerlendirip iyi izole etmesi gerekiyor.”

Leyla Şahin Usta, “Konya da hastane kapasitemiz oldukça iyi durumda bu noktada ülke olarak sağlık durumumuz çok iyi durumdadır. Konya özeline baktığımızda merkezde 5 bin üzeri yatak kapasitemiz vardır. Bu sayı ilçelerimizle birlikte 7 binin üzerine çıkmaktadır. Doluluk üzerine baktığımız zaman yüzde kırklar civarındadır ancak bu durum bizleri bir rehavete düşürmesin çünkü hastanelerimizin bu rahatlıkla çalışmaları için çok acil durumlar dışında hastanelere gitmememiz gerekiyor. Bu süreçte raporu olan hastaların raporları sürekli hale getirildi. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları vefa programları kapsamında karşılanır hale getirildi. Bu hususta da Konya olarak da alınan tedbirler ile hiçbir sıkıntımız olmuyor” dedi.

Usta; “Konya’daki vakaların oranına baktığımız zaman büyük bir çoğunluğu yurt dışı ve il dışı kaynaklıdır.  Konya merkezli vakamız yok denilecek kadar azdır. Dün gece itibariyle de umreden ve yurt dışından gelen vatandaşlarımızın karantina süreci bitti. Bu vatandaşlarımızın test sonuçları negatif olanları AFAD’ın organizasyonu ile evlerine gönderildi. Bu vatandaşlarımızda evlerinde 14 gün boyunca aile hekimlerinin kontrolüyle gözetim altında tutulacaktır. Yurtlarda kalan pozitif vakalarımız ise hemen hastanelere alınıp tedavilerine başlandı. Bütün bu işler koordineli bir şekilde uygulanıyor. Bu ülkemiz için iyi bir şartların sağlandığını gösteriyor. Bu yüzden de paniğe kapılmayalım gereken tedbirleri alalım. Bu önümüzdeki süreçte vaka sayılarının artmaması için evlerimizden dışarıya çıkmamaya özen gösterelim. Virüsün ne yapım ne yapmayacağı konusunda bilim adamlarımız araştırmalarına devam ediyor. Aşı çalışmaları ve tedavi çalışmaları devam ediyor. Bizler bu çalışmaları düşünmemeliyiz. Bizim düşünmemiz gereken konu evde kalma hususudur. Evden çıkar teması arttırırsak virüsün önüne geçemeyiz. Genel olarak Konya yoğun bakım üniteleri bakımından iyi durumdadır. İhtiyaç halinde yoğun bakım ünitelerinin artışı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Yine ihtiyaç olduğunda normal odaları bile yoğum bakıma çevirebiliriz. Konya’da 17 adet misafirhane, otel ve tesis sağlık çalışanları için ayrılmış durumdadır” ifadelerine yer verdi.

Öncelikle tüm Konyalıların hassasiyetle kurallara uyarak bu günleri birlikte atlatacağı vurgusu yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Tüm teşkilat kademeleri olarak nöbetlerimize devam ediyoruz. Teşkilatlarımız açık ama nöbet sistemiyle artık olabildiğince teması az tutmak zorundayız. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın evde kal çağrısıyla onları korumaya çalışıyoruz. Onların hizmetini de bir taraftan kaymakamlıklarımızın yürüttükleri çalışmalar, bir taraftan belediyelerimizin yürüttüğü çalışmalarla, bir taraftan da teşkilat mensuplarımızla gelen taleplerin karşılanması doğrultusundaki çalışmalar devam ediyor. Bu süreci belki geçmiş hatırlamak adına bir fırsat dönemi olarak, komşuluk ilişkilerimizi geliştirdiğimiz, ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmek için kullanacağımız bir süreç olarak değerlendirebiliriz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ sloganıyla başlattığı kampanya önemli bir birliktelik projesidir. Yeni hükümet sistemiyle Cumhurbaşkanımız liderliğinde bakanlarımızla alınan hızlı kararlar doğrultusunda bu salgını da Allah’ın izniyle en kısa zamanda atlatacağız” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise “hepimizin takip ettiği üzere Çin’den başlayıp tüm dünyada küresel bir salgın haline gelen Korona virüs salgını ile ulusal düzeyde ciddi bir mücadele içindeyiz. Bu salgının çıktığı ilk günden itibaren hükümetimizin aldığı tedbirler son derece kararlı ve yerinde alındığı için bunun rahatlığını yaşıyoruz. Bu salgının başladığı günden beridir en riskli ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çünkü ülkemiz hem Asya hem Avrupa hem de Afrika’nın baskısı altındayız. Buna rağmen aldığımız tedbirler neticesinde çok iyi bir noktadayız” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Usta, “Konya, merkezli, vakamız, yok, denilecek, kadar, azdır”,
Yorumlar
Haber Yazılımı