Haber Detayı
13 Mart 2019 - Çarşamba 16:42 Bu haber 6165 kez okundu
 
Üzeyir Yaşar Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Siyaset Haberi
Üzeyir Yaşar Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor


Yaşar, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve parti mensuplarının da katıldığı toplantıda Selki Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi.

Yaşar, mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, belediye başkanı seçilmesi halinde yeni dönemde ilçeye kazandıracağı hizmet ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Beyşehir Gölü’nün kirlilikten kurtarılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara değinen Yaşar, Huğlu, Üzümlü, Üstünler ve Gencek mahalleleri bölgesinde göle sanayi atıklarının arıtılmadan bırakılmasının önüne geçmek üzere kurulması planlanan iki ayrı arıtma tesisine yönelik faaliyetlere dikkat çekti.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla başlatılan mesaide bölgedeki 4 farklı noktada çalışma başlatıldığını vurgulayan Yaşar, kurulacak arıtma tesislerinin yerleri ile ilgili keşfin tamamlandığını, Üzümlü ve Üstünler ile Huğlu ve Gencek bölgesini kapsayacak şekilde iki arıtma tesisinin yakında bakanlığın desteğiyle KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılacağını belirtti. Yaşar, bu tesislerin yapılmasıyla birlikte Beyşehir Gölü’ne sanayi atıklarının arıtılmadan bırakıldığı dönemin tarih olacağını, gölün kirlilikten böylelikle kurtarılmış olacağını kaydetti. Yaşar, bu projenin yıllardır süregelen bir hayalleri olduğunu, çalışmanın bir seçim vaadi olarak değil, olması gereken bir projenin hayata geçirilmesi bakımından bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmasında, yine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla ilçeye bir millet bahçesi kazandırılacağını ve bunun da çalışmalarına şimdiden başlandığını vurgulayan Yaşar, bu projenin halen birçok vilayette olmayan, genelde illerde uygulanan bir proje olduğunun altını çizerek, “Beyşehir’i turizme kazandırmak isterken bu proje de ilçemizin olmazsa olmazları arasında yer alan bir proje idi. Yani, Beyşehir’i turizm noktasında geleceğe hazırlayacak bir proje. Bazıları ‘ne yapacağız millet bahçesini, bize aş ve iş lazım’ diyor. Ama, millet bahçesi de tamamlandıktan sonra çok sayıda kişiye istihdam imkanı sunacak, bunu lütfen gözardı etmeyelim. Ayağımıza kadar gelmiş ve TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülecek bu projeyi ne yapalım, ‘olmaz, istemiyoruz’ deyip elimizin tersiyle geri mi itelim?” diye konuştu.

Beyşehir’de yeni dönemde hayata geçirmek istedikleri kentsel dönüşüm projesinden de bahseden Yaşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarına ayırdığı kaynağa dikkat çekti. Bu imkandan Beyşehir’in de yeni dönemde istifade etmesi gerektiğini düşündüklerini dile getiren Yaşar, Beytepe Mahallesi’nde Çevik Siteleri’nden kentsel dönüşüm konusunda bir talep olduğunu, benzer başka taleplerin farklı mahallelerden de geldiğini vurgulayarak, “Bu taleplere de kayıtsız, ilgisiz kalmamız mümkün değil. Zaten bizim yeni dönemde şehircilik anlayışımız şehrimizi daha estetik, daha modern, daha yaşanılabilir bir hale getirme üzerinde olacak. Beton şehir görünümünden uzak, yatay mimariye ve yeni Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun, ecdadımızdan günümüze gelen değerleri yansıtan, komşu kültürünü ön plana çıkaran daha yeşil bir Beyşehir’in temellerini bugünden atmak istiyoruz. İnşallah bu belirttiğimiz şehircilik anlayışını Beyşehir’imizin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte oluşturmanın gayretinde olacağız” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde Cumhur İttifkı’nın adayı Üzeyir Yaşar’a tam destek beklediklerini belirterek, seçim çalışmaları kapsamında bölgeyi karış karış gezdiklerini, yöre insanının kendilerine ve adaylarına gösterdiği ilgi ve teveccühten dolayı çok büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını, bu tablonun sandığa yanmasını da görmenin en büyük arzu ve istekleri olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üzeyir, Yaşar, Seçim, Çalışmalarını, Sürdürüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı