Haber Detayı
14 Eylül 2014 - Pazar 22:31 Bu haber 4119 kez okundu
 
Veli ve Öğrencilere Uyarı
BEYŞEHİR - Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla velilere ve öğretmenlere uyarılarda bulundu.
Eğitim-Kültür Haberi
Veli ve Öğrencilere Uyarı

        Beyşehir - Velilerin çocuklardan başarı beklediğini aktaran Milli Eğitim Müdürü Konuk, bu konuda çaba harcandığına dikkat çekerek doğru olduğunu düşünerek sergilenen bazı davranışların yapıcı olmak yerine yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Konuk, "Yıkıcı sonuçlarla karşılaşmamak için tepki göstermeden önce çocuklarla empati kurmalısınız, onlara karşı anlayışlı ve duyarlı olmalısınız. Çocuklara kendilerini ifade etme hakkı tanıyınız. Kontrol ediniz fakat baskı uygulamayınız. Çocuklarınızı iyi örnek alabilecekleri ortamlara katılması konusunda teşvik ediniz, sorumluluk yükleyerek cesaretlendiriniz" dedi.
       Çocukların eğitimlerinin bir kısmını okulda, bir kısmını ailede, bir kısmını da sosyal çevreden aldıklarını ifade eden Konuk, "Sosyal çevreden aldığı eğitim kısmı çok önemlidir. Bu yüzden tüm velilerimizden öğrencilerini takip etmesini rica ediyoruz. Hem geleceğimiz açısından hem de çocukların geleceği açısından son derece önemli" diye konuştu.
       Öğretmenlere de bir takım hatırlatmalarda bulunan Konuk, "Bu meslek sevmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Sizler ülkemizin geleceğinden birinci derecede sorumlusunuz. Tüm öğretmenlerimizden isteğim, kendi çocuklarının nasıl bir eğitim almasını istiyorlarsa kendi öğrencilerine de o şekilde eğitim vermeleri. Bir insanı eğitmek bir toplumu şekillendirmek herkesin harcı değildir, zaten olmamalıdır. Öğretirken eğlenin ve eğlendirin. Öğretmenlik, öğrencilerine ve mesleğine aşık olmayı gerektirir. Öğretmen, sevgisiz ve sabırsız olamaz. Bu bağlamda öğrenmenin kişiden kişiye farklılık gösterdiğini bilerek her öğrenci için uygun öğrenme ortamı sağlayıp öğrenemeyeceği hiç bir şey olmadığını göstermemiz gerekir. Bu kapsamda yeni eğitim ve öğretim yılının bütün öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Milli, Eğitim, Müdürü, Musa, Konuk, 20142015, eğitim, öğre
Yorumlar
Haber Yazılımı