Haber Detayı
08 Kasım 2020 - Pazar 17:31 Bu haber 3607 kez okundu
 
Yardım tırı Beyşehir'den İzmir'e yola çıktı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, İzmir’de yaşanan depremin ardından depremzedelere yardım eli uzatmak amacıyla başlatılan kampanya sona erdi.
Güncel Haberi
Yardım tırı Beyşehir'den İzmir'e yola çıktı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, İzmir’de yaşanan depremin ardından depremzedelere yardım eli uzatmak amacıyla başlatılan kampanya sona erdi.

Kampanyanın ardından toplanan yardım malzemelerini İzmir’deki depremzedelere ulaştırmak üzere nakledildiği yardım tırı düzenlenen törende yapılan dualar eşliğinde yola çıktı.

AFAD Başkanlığı’nın Konya Valiliği ile birlikte yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde, Beyşehir’de, İlçe Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile anıt meydanında kurulan çadırlarda bir süre önce gıda malzemeleri ve battaniye yardımları kabul edilmeye başlanmıştı.

Kampanya çerçevesinde vatandaşlar gıda malzemelerinin yanısıra battaniye bağışında bulunarak kampanyaya katılmıştı. Bazı vatandaşlar ise makbuz karşılığında depremzedeler için nakit para yardımında bulunmuştu.

Yardım malzemelerinin nakledildiği tır, Anıt meydanında düzenlenen uğurlama töreninin ardından dualarla İzmir’e gitmek üzere hareket etti.

Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir halkının ülke genelinde yaşanan her türlü felaket ve olağanüstü durumlarda, zarar gören vatandaşlara geçmişte yardım eli uzattığı gibi, bugün de İzmir’de yaşanan depremin ardından yardım eli uzatarak vatandaşlık görevini yerine getirerek orada yaşanan acıları paylaştığını dile getirdi.

Bayındır, yaşanan depremde ebediyete intikal eden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken, yaralılara ise acil şifa dileklerini ifade etti, “Yüce Yaradan’dan bir daha böyle felaketler görmeyelim diyerek, bu emeğin karşılığında Beyşehir halkımıza ve bölge insanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah Allah bir daha ülkemize belalar virüs gibi ya da depremler afet gibi bunları vermesin, bizi korusun diye dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yardım tırı, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek tarafından yapılan duanın ardından yola çıktı.

 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yardım, tırı, Beyşehir'den, İzmir'e, yola, çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı