Haber Detayı
23 Haziran 2015 - Salı 07:06 Bu haber 4580 kez okundu
 
Yaz Kuran Kursları Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları düzenlenen programla başlatıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Yaz Kuran Kursları Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an Kursları düzenlenen programla başlatıldı.
       Yeni Mahalle Ravza Camisi'nde düzenlenen program okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
        İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, kursa gelen öğrencilere seslenerek, "Burada camiyi, hocayı, mihrabı, mimberi tanıyasınız, cami adabını öğrenesiniz, caminin manevi atmosferinde nefes alasınız diye bu kurslar camilerde veriliyor. Sizler bizim için, bu vatan için, İslam için çok önemlisiniz. Anneye, babaya saygıyı, kardeşler arasında sevgi ve dayanışmayı, mahalle büyüklerinize saygıyı burada öğreneceksiniz. Burada Kur'an-ı, Peygamber Efendimizi öğreneceksiniz, camide büyüklerinizin arasında namaz kılmayı öğreneceksiniz. Sizler gelecekte bu ülkenin gelecekteki yükünü taşıyacaksınız, imanlı birer doktor, birer mühendis, birer hukukçu olacaksınız. Burada alacağınız eğitimin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
        İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da, konuşmasında, yazın gelmesiyle tatile girildiğini ancak tatilin de yatmak demek olmadığını öğrencilerin camilerde, Kur'an Kurslarında bir araya gelerek kendilerine gösterdiğini söyledi. Konuk, "Bu yaz tatili bereketli geçecek, niye bereketli, çünkü ramazan ayında Kur'an-ı öğrenmiş olacaksınız. Bunun da manevi bir hazzı vardır. İnşallah Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğinizde diğer dersleri, matematiği, fen ve sosyal bilimleri, Türkçe'yi çok daha iyi öğrenip anlayacaksınız" diye konuştu.
        Konuşmaların ardından Yaz Kur'an Kursu için kayıt yaptırarak kursa katılan öğrenciler için eğitim kurs öğreticisi olan din görevlileri tarafından başlatıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, İlçe, Müftülüğü, tarafından, Yaz, Kur’an, Kursları, düze
Haberin Videosu
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yaz Kuran Kursları Başladı
Yaz Kuran Kursları Başladı
Yorumlar
Haber Yazılımı