Haber Detayı
21 Ekim 2021 - Perşembe 11:21 Bu haber 4140 kez okundu
 
Yöremizin Tescilli Ürünleri Antalya'da Görücüye Çıktı
Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yetiştirilen yöresel ürünler, Antalya’da bu yıl 11’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) açılan stantlarda görücüye çıkarıldı.
Ekonomi Haberi
Yöremizin Tescilli Ürünleri Antalya'da Görücüye Çıktı

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yetiştirilen yöresel ürünler, Antalya’da bu yıl 11’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) açılan stantlarda görücüye çıkarıldı.

Antalya Ticaret Borsası tarafından (ATB) bu yıl 11’incisi düzenlenen fuarda, Anadolu’nun 12 bin yıllık kültür ve medeniyet zenginliğini yansıtan yaklaşık 10 bin e yakın ürün, sunuldu.

Fuara, 76 il ve KKTC'den 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın olmak üzere 150 kooperatif ve 650'nin üzerinde firma katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) destekleriyle ATB'nin düzenlediği YÖREX, bu yıl 11'inci kez kapılarını açtı.

'Sizin Oraların Nesi Meşhur?', 'Bir Adımda Anadolu' sloganlarıyla ANFAŞ'da düzenlenen fuara, Türkiye'nin 81 ilinden milletvekilleri, vali, belediye başkanı ve yöneticiler ve yöresel ürünler pazarında faaliyet gösteren temsilciler katıldı.

Fuarda, Beyşehir’in coğrafi işaretli ürünü Çetmi Şeker Fasulyesi, Hüyük ilçesinin coğrafi işaretli organik çileği, Derebucak ilçesinin ise Gembos Şeker Fasulyesi de tanıtılıyor.

YÜZ YÜZE İŞ GÖRÜŞMESİ İMKANI

76 il ve KKTC'den katılımın olduğu bu yılki YÖREX'te 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın toplam 150 kooperatif, 650'nin üzerinde firma, Anadolu'nun her köşesinden toplamda 10 bine yakın yöresel ürünü sergiliyor. Fuarda, 9 zincir market ve e-ticaret sitesi ile üreticiler ve katılımcılarla yüz yüze iş görüşmeleri imkanı da bulunuyor. Bu kapsamda 1000'e yakın görüşme bekleniyor. Coğrafi işaretli ürün üreten ve ticaretini yapanlara ise e-ticaret ve dijital dönüşüm desteği eğitimleri veriliyor. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) ile birlikte 'Coğrafi İşaretler YÖREX Buluşması' isimli seminer de yapılıyor.

'BİRKAÇ SAATTE ANADOLU TURU YAPILACAK'

Fuarın ev sahibi ATB Başkanı Ali Çandır, birkaç saat içerisinde doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine buram buram Anadolu'nun gezilebildiğini söyledi.

Çandır, "Kimimiz memleket hasretini giderecek. Kimimiz gidip görmek istediği yörelerimizi ziyaret edip insanlarıyla sohbet edecek. Kimimiz de hiç bilmediği yöreleri ve ürünlerini görüp bir kez daha memleketimize hayran kalacak. Yöresel ürünlerimizin tanınırlığı, üretimi ve istihdamını artırmak, kalitesini standartlaştırmak, hukukunu garanti altına almak ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçladık. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan, 12 bin yıllık kültür ve medeniyetler zenginliği ve derinliğine sahibiz" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yöremizin, Tescilli, Ürünleri, Antalya'da, Görücüye, Çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı