Beyşehir’de Tarımsal Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; 2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bakanlığımızında kamuoyuna açıkladığı üzere Yeni Destekleme Modeli ile İlk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandı. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi, bitkisel üretim yapan ÇKS'ye kayıtlı tüm üreticiler destek alacak.

Kararla birlikte çiftçilerimiz üretime karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacak. Böylece çiftçilerimizi, planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız"

Üretimde verim ve kalitenin artırılması, kayıtların güncel tutulması, üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerimizin korunmasını hedefleyen, üretim planlaması ve yeni destekleme modelinin anlatıldığı toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, mahalle muhtarlarımız, tarımsal kooperatif yöneticilerimiz ve üreticilerimiz katılmıştır.

Bilgilendirme çalışmalarımız tüm mahallellerimizde yapılmaya devam edilecek olup, üreticilerimiz ilçe müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi alabilecektir.