MÜSİAD Seydibey 23 Depremzede Aileyi Bölgeye Getiriyor

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Seydişehir Şubesi tarafından “Kardeş ailem olur musun?” adlı bir kampanya başlatıldığı bildirildi.

“MÜSİAD Seydibey Şubesi olarak, depremin merkez üssü Elbistan’dan, Konyalı hemşehrilerimize acil duyurulur” denilerek, kampanya ile ilgili olarak; “Öncelikle Konya, Seydişehir, Beyşehir ve diğer ilçelerimizde milletimiz, gençlerimiz, annelerimiz, belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımız olmak üzere bütün STK ve kurumlarımızın takdire yaşan çalışmalarını hayranlıkla izleyerek takdir ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Ancak, sahadan edindiğimiz izlenimler neticesinde; şu an Türkiye’nin her yerinden binlerce tır afet bölgesine gidiyor acil ihtiyaç listesine göre, ancak hangi bölgede neyin ne kadar ihtiyaç olduğu, eksik olduğu birkaç gün içinde ortaya çıkacak.

Herhangi bir bölgede gereksiz çöpe gidecek binlerce battaniye birikebileceği gibi, belki başka bir bölgede acil ihtiyaç olan bir tane bebek bezi gitmeyecek. Hem vefakâr milletimizin, ülkemizin dört bir yanından gönderdiği tırlar, hem devletimizin bütün kurumlarını teyakkuza geçirmesi ile (yurtların, okulların, misafirhanelerin) kısa vadeli barınma ve yemek problemi olacağını düşünmüyoruz .. Ancak olaylar yatışmaya başladıktan sonra ve gündem değişmeye başladıkça, kimi kimsesi kalmamış, evini-işini babasını ya da anasını kaybetmiş binlerce yetim/öksüz ailelerimiz ortaya çıkacak. Bunun için acil olarak ‘Kardeş Aile’ projemizi başlatıyoruz “ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kampanya çerçevesinde, üyelerin de taahhütleri ile deprem felaketi yaşanan illerden öncelikle en ihtiyaç sahibi olan ve çocuğu bulunan, eşini kaybetmiş, kimsesiz, dul kalan annelerden başlamak üzere 23 ailenin Konya, Beyşehir ve Seydişehir’e getirilmekte olduğu belirtilerek, “Depremzede ailelerimize ev, eşya ve iş ayarlayarak bu 23 ailemizi bölgemize getiriyoruz” denildi.

Açıklamada, şube tarafından taahhüt edilen bu 23 aile dışında bölgeye getirilebilecek diğer depremzede ailelere de destek verilebileceği anımsatılarak, şunlar kaydedildi: “Hemşehrilerimiz, kardeş aileleri, kendi ayakları üstünde durana kadar, gücüne göre, 1, 2, 3, 5 aile taahhüdünde bulunabilirler. Bu taahhüde gücü yetmeyecek kardeşlerimiz, imkanları dahilinde varsa ev-eşya, iş vs. elinden gelen her türlü desteği verebilir. Bir an önce o ailelerimizi tespit edip, yaşayacakları kötü şartlardan kurtarmak istiyoruz. Kardeş ailenizin hayata tutunma organizasyonu MÜSİAD Seydibey Karz-ı Hasen komisyonu tarafından yapılacaktır. Sürece istediğiniz şekilde dahil olabilirsiniz.”

Açıklamada, ayrıca MÜSİAD Seydibey Şubesi tarafından nakdi bağışın kabul edilmediği de vurgulanarak, “Bizzat gelen ailelere kendiniz bağışları yapabilir ya da kullandırabileceğiniz imkanları (iş ve ev, eşya vs) şube müdürümüz Şamil Taşçı’ya yazdırabilirsiniz. Biz gerekli durumda dönüş yapacağız” cümlelerine yer verildi.