Haber Detayı
03 Temmuz 2014 - Perşembe 16:46 Bu haber 7830 kez okundu
 
Ağız Kokusunun Çareleri
BEYŞEHİR-Tüm gün süren açlık ve sıvı tüketiminin azlığı, oruçluyken ağzın kokmasına neden oluyor. Bu durum hem oruç tutan kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız ediyor.
Sağlık Haberi
Ağız Kokusunun Çareleri

         BEYŞEHİR-Oruç sırasında oluşan ağız kokusunu önlemenin yolu ise sıvıyı yutmamak kaydıyla dişleri fırçalamaktan geçiyor. Ağız kokusu patolojik ve fizyolojik olmak üzere ikiye ayrılır. Fizyolojik olarak her sağlıklı bireyde, sabah uyandığında sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakteriler nedeniyle ağız kokusu meydana gelebiliyor. Patolojik ağız kokusu ise sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği ve metabolizma bozuklukları gibi hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabilirler.
          İftar ve sahur saatleri arasının uzun olması ve ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesinden dolayı vücudumuzun su kaybetmesi ramazan ayında özellikle şekerli gıdaların çok alımına bağlı olarak ağız kokusu meydana gelmektedir
          Ramazan'da yaşanan ağız kokusunu yenmek için uygulanacak birkaç yöntemle sıkıntı olmaktan çıkacağını söyleyen Ersoy, iftarda ve sahurda bol bol su tüketmeliyiz ağzımızı suyla çalkalamalıyız ve ağız bakımına her zaman olduğundan daha fazla önem vermeliyiz dişleri fırçalamanın bu konuda önemli olduğunu vurgulayarak 45 derecelik açıyla dişlerin fırçalanması gerektiğini hatırlattı.
         Oruca başlamadan önce ve orucu açtıktan sonra dişlerinizi mutlaka iki dakika fırçalayın. Dişlerinizi fırçalarken dil sırtını ve yanak içlerini de fırçalayın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş ipi ve ağız gargarası kullanın.
          Baharatlı gıda, şekerli gıda asitli gıda çay ve kahve içmekte ağız kuruluğu ve diş eti problemlerini artıracağından bunların tüketimi minimum seviyeye indirilmeli. 

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİRTüm, gün, süren, açlık, sıvı, tüketiminin, azlığı, oruçluyken, ağzın, ko
Yorumlar
Haber Yazılımı