Haber Detayı
16 Temmuz 2021 - Cuma 14:49 Bu haber 4164 kez okundu
 
Beyşehir’de 15 Temmuz Coşkuyla Kutlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek coşkuyla kutlandı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 15 Temmuz Coşkuyla Kutlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek coşkuyla kutlandı.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, Vuslat Parkındaki festival alanındaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan Etkinlikler çerçevesinde Mehteran gösterisi, Şiir dinletisi, Kuran-ı Kerim, ilahiler ve kasideler okundu.

Protokol konuşmaları için kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “5 yıl önce ülkemizin devletimizin bekasına, hain tuzaklar kuranların tuzağını bozan, dün tarihten aldığı tecrübeyle yerle bir eden milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Bu gururun insanda yarattığı gücü ve kuvveti yüksek sesle haykırmak için toplandık. Demokrasi yoksa devlet yoksa hainler elinde bölünür parçalanır yutulur gideriz. O yüzden bugün o hain darbe girişiminde bulunanlara bir daha buradan seslenmek istiyorum. Bu millet küllerinden doğan bir millet, bu millet her badireyi soğukkanlılıkla, azim ve kararlılıkla millet olmanın şuuruyla bertaraf etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bir olacağız, bütün olacağız. Önümüze çıkan tüm engelleri aşacağız. Siyasal ayrılıklarımız olabilir. Farklı düşünceyle bu ülkeyi daha iyi yerlere götüreceğiz diyenler de olabilir. Seçim sandıkta ama hedef daha büyük Türkiye’ye doğru gitme kararlılığında olacağız. Çünkü biz ancak birbirimize yeteriz. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Çanakkale savaşında dünya devletlerinin başımıza yığıldığı gün hiç unutulmamıştır. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadın çocuklarıyız. 15 Temmuz günü çıplak elleriyle tankların üzerine çıkanlar, bizlerin ta kendisidir. Yılmayacağız, dışardan bizlere her türlü oyunların hazırlandığını biliyoruz. Bizler birbirimize kötü gözle bakmayacağız. Devlet olmanın şuuru, millet olmanın azmi ve kararlılığı bunu gerektirir. İstiklal harbi dâhil, Süleyman Şah’tan bu güne kadar, Anadolu’ya gelmiş vatan benimdir, diyenleri rahmetle anıyorum. Bu topraklar kolay elde edilmedi. Bu vatan bize kolay teslim edilmedi. Ayrı ayrı sen ben değil, biz olmalıyız. Türk milleti birdir. Türk milleti bütündür. Ezanlar susmayacak, Bayrak yere inmeyecek, diyen milletin çocuklarıyız. 251 tane şehidimiz gibi böyle hain darbe teşebbüsünde bulunanları lanetleyerek o değerli şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

Beyşehir ilçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, “Türk tarihi içine kara bir leke olarak yerini alan 15 Temmuz 2016 darbe girişimine karşı Türk milletinin yazmış olduğu destanın, 5.yıl dönümüdür.  O karanlık gecede yaşananların bir kez daha tekrarlanmaması hem bizim, hem de gelecek neslin boynunun borcudur. Aziz milletimiz o gece bizleri büyük badireden ve büyük tehlikelerden kurtarmış Çanakkale ruhu ile göğsünü siper ederek bu hain ihtilali ve ihaneti bertaraf etmiştir. O kanlı gecede şehitlerimiz ve gazilerimiz bu milletin kalbinde daima yer alacaklardır. Türk milleti, darbelere yabancı bir millet değildir. Osmanlı'dan Cumhuriyete, Cumhuriyetten günümüze dek pek çok darbenin yapıldığı tarihe şahittir. 15 Temmuz Türkiye karşı bir suikasttır, Türki milletine karşı cinayettir. Sadece yakın tarihimizin değil, tüm tarihimizin içinde en kara olan bir darbe girişimidir. Bu darbeyi söz konusu eden ve tam olarak kabul etmeyenler de FETÖ değirmenine su taşıyan gafillerdir.

Çanakkale’de göğsünü düşman mermilerine karşı siper etmiş bu milletin torunları, bu mücadele ile aynı kahramanlıklar ve aynı duygularla hareket etmişlerdir. 15 Temmuz Türk milletinin 21. yüzyıldaki en büyük destanıdır. Bütün dünyaya milletin ne demek olduğunu gösterdiğimiz gibi milli ve manevi değerlerimize de ne kadar sahip çıktığımızın göstergesidir.

15 Temmuzda şehit olan 251 vatan evladına ve vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditlerine karşı duran bütün şehitlerimize Allahtan rahmet dileyip,  gazilerimize ise gönül borcu duyarak şükranlarımı iletiyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 15, Temmuz, Coşkuyla, Kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı