Elkin'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Mesajı

BEYŞEHİR - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, Cumhuriyetin 99.kuruluş yıldönümünü münasebetiyle yapmış olduğu açıklamada;

" 29 Ekim,  tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip istiklal mücadelesini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 99. yıldönümüdür. 

19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelenin, Büyük Zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir. 

Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; 99 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model olmuştur.     

Ulusça, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün; 20. yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimse şüphe etmesin.  Bu vesile ile

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıldönümünü  kutluyor , Türkiye'nin 100 yılının başlangıcında siz hemşehrilerime ve tüm Milletimize daha nice başarı, istikrar, huzur ve barış dolu yıllar diliyorum "

ifadelerine yer verdi.