Haber Detayı
28 Temmuz 2018 - Cumartesi 14:11 Bu haber 8365 kez okundu
 
11.Uluslararası Beyşehir Göl Festivali başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Beyşehir Göl Festivali başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
11.Uluslararası Beyşehir Göl Festivali başladı

 BEYŞEHİR - Festival etkinlikleri, ilçe protokolünün de katıldığı ve Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde anıt alanında başlayıp festival alanında sona eren kortej yürüyüşü ile başladı.

        Yürüyüşün tamamlanmasının ardından buradaki festivalin açılış konuşmasında kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ülkenin içerisinde olduğu badireler, Afrin operasyonu ve şehit cenazeleri sebebiyle Beyşehir’de üç yıldır festival yapamadıklarını belirterek, “Ancak, bu yaşanılan sürecin geride kalmasıyla birlikte vatandaşlarımızdan ve hemşerilerimizden de gelen yoğun talepler üzerine bu yıl festivali yeniden yapmaya karar verdik” dedi.

        Özaltun, on gün boyunca sürecek festival günlerinde birbirinden değerli sanatçıların göl kenarındaki alanda sahne alacağını ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek ilçede yaşayan herkesi bu etkinlikleri izlemeye davet etti, “Festivalimiz sürprizlerle dolu. Bunlardan bir tanesi de çocuklarımız için 8 parçadan oluşan şişme oyun grubunu çocuklarımızın gönüllerince eğlenmesi için 10 gün boyunca festival alanımızda ücretsiz olarak onların hizmetine tahsis ettik. İnşallah tüm hemşerilerimizle, birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel ve renkli bir festival günleri geçireceğimize inanıyorum. Allah’ım bu birlik ve beraberliğimizi inşallah bundan sonra da bozmasın diye dua ediyorum. Nice etkinliklerde, nice festivallerde, nice güzel günlerde tıpkı bugün olduğu gibi yine Rabbim bizleri buluşturmayı nasip etsin diyorum” şeklinde konuştu.

       Beyşehir Kaymakam Vekili Derebucak Kaymakamı Yusuf Gemici de, organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik etti.

       AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, bu yıl 11’incisi kutlanan göl festivali vesilesiyle hemşerileriyle biraraya gelmekten dolayı yaşadığı sevinç ve mutluluğu ifade ederken, “Beyşehir’imizin, Konyamızın imgesi olan gölümüzün adıyla kutlamakta olduğumuz Uluslararası Beyşehir Göl Festivali’nin Beyşehir’imize, bölgemize ve tüm Konyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu festivalin hazırlanmasında emeği olan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Festival vesilesiyle birlikte olmanın hep beraber heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle, Beyşehirli kardeşlerimizin hem kardeşlik duyguları pekişiyor, hem de aynı zamanda işte bu alanlarda birbirini görmeyen insanlarımız da birbirini görme fırsatı yakalıyor. İlçemiz, dışarıdan birçok değerli misafiri ağırlıyor. Aslında zaten canlı bir atmosfere sahip olan Beyşehir’imiz bu festival etkinlikleri ile daha da canlanmakta, daha da renklenmekte ve daha da güzel vakitler geçirilebilmektedir” diye konuştu.

         AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, Beyşehir bölgesinin dağıyla, gölüyle, milli parkıyla, güzel coğrafyasıyla adeta bir cennet köşesi olduğunu vurgulayarak, konuşmasında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, “Beyşehir Belediyemizin yine güzel bir organizasyonunda birlikteyiz. Tabi ilkinde de buradaydık, aradan 14 yıl geçti, 11’incisinde yine birlikteyiz. Biz şehrimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz. Hem şehrimizi, hem ülkemizi büyütmek adına bir ve beraber olmaya da mecburuz. İnşallah bu şenliklerin bölgemize daha fazla güzellikler getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

          Protokol konuşmalarının ardından Sevgi Adası’nda kurulan Sanat Sokağı açılışı gerçekleştirildi. Protokol, açılışın ardından sokakta sergilenen hat, ebru, geleneksel el sanatları, fotoğraf ve resim sergilerini gezdi. Protokol daha sonra, alanda kurulan yerel ürünler stantlarını ziyaret etti.

        Festivalin akşamki bölümünde ise havai fişek gösterilerinin ardından Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahnedeki yerini alarak bir konser verdi.

       Daha sonra sahneye çıkan sevilen sanatçı Uğur Işılak festival alanını hınca hınç dolduran kalabalığa yaklaşık 1,5 saat süren bir programla unutulmaz bir konser verdi.  Belediye Başkanı Murat Özaltun, konser programının ardından Işılak’a günün anısına sanatçıya ait bir fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye etti. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da Işılak’a bir plaket takdim etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 11.Uluslararası, Beyşehir, Göl, Festivali, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı