Haber Detayı
07 Eylül 2015 - Pazartesi 11:59 Bu haber 5564 kez okundu
 
3. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu Gerçekleştirildi
Beyşehir – Beyşehir’de, iki gün süren 3. Geleneksel Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu tamamlandı.
Yaşam Haberi
3. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu Gerçekleştirildi

BEYŞEHİR - Beyşehir merkezindeki festival alanında Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan tur, Konya ve Isparta illerine bağlı 4 ilçenin yol güzergahları kullanılarak yaklaşık 165 kilometre boyunca pedal çevrilmesiyle noktalandı. Katılımcılar, mola anlarında güzergah üzerindeki tarihi mekanları ziyaret ederken, Sulak mevkisinde gece gerçekleştirilen çadırlı kampa katıldı, burada bazı katılımcılar göl sularına girmenin keyfini yaşadı. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünün etrafının tamamının dolaşıldığı tura Türkiye’nin 13 ilinden aralarında bayanların da yer aldığı her yaş grubundan 126 bisiklet tutkunu katıldı.
       Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen tura katılan bisiklet tutkunları Beyşehir ilçe merkezine girişte pedal çevirirken Gençlik Marşı’nı seslendirdi. Bisiklet turu, tarihi Taşköprü’nün üzerinden geçilerek göl kıyısındaki Vuslat Parkındaki festival alanında tamamlandı. Tur sonrası düzenlenen törene Beyşehir Belediye Başkanvekili Halim Gümüşel, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Varol, dernek mensupları ve vatandaşlar katıldı.
        Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, böylesine büyük ve uzun parkura sahip bisiklet turunu sağ salim ve problemsiz bitirmenin çok önemli olduğunu belirterek “Sadece bunun mutluluğunu yaşıyorum. Herkesin çok memnun olduğuna inanıyorum. Katılımı 100 kişiyle sınırlandırdık. Ama katılmak isteyen 126 kişiyi de geri çevirmedik ve hepsi de turu başarıyla tamamladı” dedi.
        Beyşehir Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Varol, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Yoğun bir katılımla harika bir tur gerçekleştirildiğini vurgulayan Varol, “Herkes çok memnun. Bisikletçilerimiz 165 kilometre pedal çevirdi. Türkiye’nin her yerinden, 13 ilden katılımcı vardı. Hepsi çok sevdiler Beyşehir’i” diye konuştu.
         Beyşehir Belediye Başkanvekili Halim Gümüşel de, böylesine bir turun kazasız belasız tamamlanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken, Türkiye’nin değişik illerinden Beyşehir’e gelerek 165 kilometre boyunca pedal çevirerek tura katılan herkese teşekkür etti. Bu etkinliklerin Beyşehir’in tanıtımına da önemli katkı sağladığını dile getiren Gümüşel, şunları söyledi: “Burada Beyşehir halkına biraz sitem ediyorum. Burada bu katılımcı bisikletçilerin en az 10 katı bir vatandaş topluluğunun olması ve bu kardeşlerimizi alkışlaması gerekiyordu. Ama maalesef böyle bir tabloyu göremedik. Bu yönden teessüflerimi iletiyorum. İnşallah bundan sonraki turlarda daha etkin ve yoğun bir katılım sağlamaya çalışacağız”  dedi.
        Bisikletçilere seslenen Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali AkkanatTurizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk de, bir ülkenin tanıtımının turizmle sağlanabileceğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Öztürk, “Beyşehir’de böyle bir organizasyonu tamamlamış olmanızdan çok büyük mutluluk duyuyorum. Turizm Fakültesi idarecisi olarak bu turu çok önemsiyorum. İnşallah bundan sonra dernek yetkililerimiz ve değerli ilçe yöneticilerimizle işbirliği yaparak bu turu uluslararası boyuta taşımak üzere biz emrinizdeyiz. Bunu buradan ilan ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından, turun en küçük katılımcısı olan Konyabölgesinden katılan 9 yaşındaki Umut Öge ve Ankara bölgesinden katılan 10 yaşındaki Ulaş Aydınoğlu ile en yaşlı katılımcı 71 yaşındaki Afyonlu bisiklet tutkunu İsmail Elçi’ye katılım belgeleri Beyşehir Belediye Başkanı Halim Gümüşel tarafından verildi, diğer katılımcılara belgeleri törene katılan diğer yetkililer tarafından verildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, –, Beyşehir’de, iki, gün, süren, 3, Geleneksel, Beyşehir, Gölü, Etrafı
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
3. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu Gerçekleştirildi
3. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu Gerçekleştirildi
3. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu Gerçekleştirildi
Yorumlar
Haber Yazılımı