Haber Detayı
07 Eylül 2015 - Pazartesi 22:33 Bu haber 4581 kez okundu
 
Beyşehir Zabıtasından Çiçekli Kutlama
Beyşehir – Zabıta Teşkilatının 189. yıl dönümü Beyşehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Güncel Haberi
Beyşehir Zabıtasından Çiçekli Kutlama

BEYŞEHİR - Zabıta haftası dolayısıyla Anıt meydanında düzenlenen törene Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Belediye’nin birim müdürleri, zabıta teşkilatı mensupları katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı  okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Zabıta Memuru Betül Geçili,  Belediye zabıtasının tarihsel sürecinden söz ederken,  çalışanların diğer kamu personelinden farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden görev yaptığına dikkat çekerek, “Zabıta çalışanları, 657 sayılı devlet memurları kanununun belirlediği süre ve zamana bağlı çalışmamakta, günün her saatinde yerel yönetimlerde  kolluk kuvveti  olarak görev yapmaktadır. Halkın sağlığından, güvenliğinden ve esenliğinden sorumludur. Her gün en az 100 kanunu takip etmek zorundadır. Kaçak gıda maddelerinden, kaçak yapılaşmadan işportacısına kadar halkın sağlığını ve güvenliğini ilgilendiren bütün konularda riskli görevler yapmaktadır. Almış olduğu sorumluluk gereği görevini yerine getirirken, hakaret, darp, yaralanmaya uğrayabilen zabıtalar, zaman zaman da görevi başında bu sorumluluğunu canıyla ödemektedir.”diye konuştu. Geçili, konuşmasında, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un da teşkilat olarak kendilerine tam destek verdiğini belirterek, teşekkür etti.
       Anıt alanındaki törenin ardından Zabıta personeli hafta kapsamında Beyşehir Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, kendisine çiçek uzatan ve makamında kabul eden Zabıta personelinin haftasını kutladı. Zabıta personeli hafta kapsamındaki ziyaretlerinde, Zabıta Teşkilatı ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, vatandaşlarla belediye arasında köprü oluşturan teşkilat mensuplarının  kurumun gülen yüzü olmasına büyük önem verdiğine dikkat çekti.
        Zabıta çalışanları, daha sonra  Hükümet binasındaki kurumların ardından İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Devlet Hastanesi’nin yanı sıra esnafları da  işyerlerinde ziyaret ederek karanfil dağıtımı gerçekleştirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, –, Zabıta, Teşkilatının, 189, yıl, dönümü, Beyşehir’de, çeşitli, etkin
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir Zabıtasından Çiçekli Kutlama
Yorumlar
Haber Yazılımı