Haber Detayı
07 Kasım 2015 - Cumartesi 09:19 Bu haber 5185 kez okundu
 
4 İlçede Daha Su Sorunu Çözüldü
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su azlığı, sağlıksız su, susuzluk, su şebeke ıslahı ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallelerde yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.
Bölgeden Haberi
4 İlçede Daha Su Sorunu Çözüldü

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su azlığı yaşayan Yunak merkez mahalleleri, Akşehir Ortaca Mahallesi, Çumra Apa Mahallesi ve sağlık açısından suyu içilemez halde olan Karatay Yağlıbayat Mahallesi’nin sağlıklı, kesintisiz ve uzun süreli su ihtiyacını açmış olduğu kuyularla giderdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su azlığı, sağlıksız su, susuzluk, su şebeke ıslahı ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallelerde yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. KOSKİ, suyu yetersiz olan Akşehir ilçesine bağlı Ortaca Mahallesi’nde 252 metre, Çumra ilçesine bağlı Apa Mahallesi’nde 100 metre ve Yunak merkez mahallelerinde 182 metre, sağlık açısından su içilemez durumda olan Karatay ilçesine bağlı Yağlıbayat Mahallesi’nde ise 200 metre sondaj kuyusu açtı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yunak ilçesi merkez mahallelerinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı 3 adet sondaj kuyusunun yetersiz kalması nedeniyle ilçeye yeterli ve sürekli içme suyu temini için 1 adet sondaj kuyusu açıldığını kaydetti. Başkan Akyürek, 182 metre derinliğindeki sondajdan temin edilen 9,5 litre/saniye debili suyun mevcut gömme depoya terfi edilerek depodan da mevcut şebeke ile dağıtımının yapılacağını ifade etti. Akşehir ilçesi Ortaca Mahallesi’nin eski sondaj kuyusunda göçme olduğu ve suyun bulanık aktığı tespit edilince mahallenin su sorununun çözüme bağlandığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Ortaca Mahallesi’nde eski sondaj kuyusunun yanına 1 adet sondaj kuyusu daha açıldı. 252 metre gerçekleştirilen sondajdan temin edilen 7,5 litre/saniye suyun mevcut biriktirme deposuna terfi edilerek depodan da hidrofor sistemi ile dağıtımı yapılacak” diye konuştu. Karatay ilçesi Yağlıbayat Mahallesi’nin içme suyunun aşırı sert olduğu şikâyeti üzerine yeni kaynak araştırması yapılarak Kızılburun mevkiinde sondaj çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, mahalleye sağlıklı su temini maksadıyla 200 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldığını ifade etti. Temin edilen 22 litre/saniye suyun Yağlıbayat Mahallesi’nin deposuna verilerek, civar mahallelere de dağıtımının yapılacağını belirten Başkan Akyürek, içme suyu ihtiyacını 1 adet sondaj kuyusundan sağlayan Çumra ilçesi Apa Mahallesi’nin yaz aylarında kullanımın yoğunluğundan yaşadığı sıkıntının da yeni bir sondaj kuyusu yapılarak çözüldüğünü dile getirdi. Başkan Akyürek, 100 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusundan temin edilecek suyun mevcut gömme depoya terfi edilerek, şebeke ile dağıtımının yapılacağını vurguladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Konya, Büyükşehir, Belediyesi, KOSKİ, Genel, Müdürlüğü, su, azlığı, sağlıksız, s
Yorumlar
Haber Yazılımı