Haber Detayı
07 Eylül 2018 - Cuma 12:36 Bu haber 11449 kez okundu
 
AK Parti Konya Milletvekili Sorgun Beyşehir’de
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Sorgun Beyşehir ilçesini ziyaret etti.
Siyaset Haberi
AK Parti Konya Milletvekili Sorgun Beyşehir’de

BEYŞEHİR - Sorgun, Beyşehir’deki ilk ziyaret durağında AK Parti İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda partililerle biraraya geldi. Daha sonra kendisine eşlik eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Teşkilatı Mustafa Şenol ve beraberindeki partililerle birlikte ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Sorgun, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Mesire Alanı’nda düzenlenen ve ilçenin genel sorunlarının ele alındığı toplantıda da Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile buluştu.

       Toplantı sonrasında Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir’i de makamında ziyaret eden Sorgun’un bir sonraki durağı ise Beyşehir Belediyesi oldu. Sorgun, Beyşehir Belediye hizmet binası önünde düzenlenen “Güle Oynaya Camiye Gel” Projesi kapsamında dağıtımı gerçekleştirilecek bisikletlerin dağıtım törenine katıldı.

KONYA’DA 65 BİN, BEYŞEHİR’DE  BİN 269 ÇOCUĞA BİSİKLET DAĞITILACAK…

Buradaki törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, özellikle AK Partili belediyelerin ürettiği tüm projelerde toplumun her kesimine dokunuş yapmaya özen gösterdiğini dile getirirken, bu projelerden bir tanesinin de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya İl Müftülüğü işbirliği ile hayata geçirdiği  “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi olduğunu söyledi. Çocuklarda cami alışkanlığını kazandırmak için hazırlanan bu proje ile  40 gün boyunca sabah namazına giden Konya merkez ve taşra ilçelerinde yaşayan 7-14 yaş aralığındaki çocukların bisiklet almaya hak kazandığını vurgulayan Özaltun, “Dolayısıyla Konya genelinde  bu proje kapsamında yaklaşık 65 bin bisiklet dağıtımı gerçekleşecek. Bisikletlerin dağıtımları başladı. Bu noktada Beyşehir’imizde de bin 269 bisikletin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Aslında her ne iş yaparsanız yapın, toplumdan, çocuklardan, gençlerden dua alacak işler en güzel işlerdir, projelerdir. Bu anlamda çocuklarımız 40 gün boyunca aralıksız camiye gitti, sabah namazlarını eda etti ve şöyle dua etti;  ‘Allah’ım bu projeyi yapandan, sebep olandan, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve herkesten razı olsun’ dedi. Dolayısıyla bizim de Belediye olarak yaptığımız tüm hizmetler ve projelerde birinci önceliğimiz bu duaları alabilmek. İnşallah dün camiye sabah namazına yürüyerek giden çocuklarımız, bu bisikletlerin dağıtılmasının ardından bundan sonra bisikletleriyle gitmeye başlayacak. İnşallah sabah namazlarını da artık bırakmayacağınıza inanıyoruz, çünkü bu projenin nihai hedefi de aslında buydu. Sizlerle gurur duyuyoruz zira bu makamlar gelip geçici, bugün var yarın yok. Yarın inşallah sizler bu makamlarda olacaksınız. Sizlere iyi bir gelecek bırakma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda, hayata geçirilen bu projeden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve Konya İl Müftülüğümüz olmak üzere emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SORGUN: “BU PROJE, YILIN EN ÖNEMLİ PROJESİ VE YATIRIMI”

       AK Parti Konya Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sorgun da konuşmasında, “2018 yılının Konya’da en önemli projesi, en önemli yatırım nedir deseler, kesinlikle hiç tereddüt etmeden, ‘güle oynaya camiye gel’ projesi derim” şeklinde sözlere yer verdi.

        Projenin, Konya ve Türkiye’nin en önemli projesi ve yatırımı olduğunu vurgulayan Sorgun, “Niye? Çünkü insana yapılan yatırım. Bir yıl sonrasını hedefliyorsanız; sebze yetiştirin. On yıl sonrasını hedefliyorsanız; meyve yetiştirin. Yüz yıl sonrasını hedefliyorsanız; insan yetiştirin. Bizler dört gün sonra emanetleri teslim edeceğiz, ama işte bu yavrulara teslim edeceğiz. Burada aslında çok güzellikler yaşadık. Sabah namazlarına değişik camilere gittim; bir camide 7-8 abim vardı bizim gibi yaşlarda veya büyük. Tam 96 tane yavrumuz vardı ismini de vereyim; Mevlana Camisi. Bir kenar mahalle camisi, 7-8  tane bizden büyük abimiz vardı, 96 tane yavrumuz vardı. Bu proje günün projesi olmasın da hangi proje günün projesi olsun. Bu, nesil projesi. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanına, Beyşehir Belediye Başkanına, Beyşehir Müftülüğümüze, İl Müftülüğümüze de bu projede partner oldu, ortak oldu, imamlarımıza cemaatimize teşekkür ediyorum. Zaman zaman camide kızıyorlardı; onları idare ettiler. Anne ve babalara teşekkür ediyorum, inanın nöbetleşe velileri gördüm Konya da, mahallelerde. Bugün bu mahallede bir veli bütün çocukları topluyor götürüyor ertesi gün bir başka veli, çocukları topluyor götürüyor. Bakın işte burada da var kız çocuklarımız camiye alıştılar. Velilere teşekkür ediyorum, anne ve babalara. En büyük teşekkür kime biliyor musunuz; bu yavrulara… Yaz günü geceler kısa, uykular tatlı ama sabahın o saatinde, seher vaktinde o yavrular mini minicik sabah namazında. Bu proje yılın projesidir” diye konuştu.

        Milletvekili Sorgun, konuşmasının ardından proje kapsamında bisiklet almaya hak kazanan çocuklara bisikletlerini verdi. Sorgun daha sonra, Belediye hizmet binası önünde kendisini toplu olarak karşılayan Beyşehir Belediyesi Zabıta görevlilerinin de Zabıta haftasını kutlayarak hazırlanan çeşitli hediyeleri verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe programının son durağında makamında kendisini ziyaret eden Milletvekili Sorgun’a günün anısına tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin minyatür bir çalışmasını hediye etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: AK, Parti, Konya, Milletvekili, Sorgun, Beyşehir’de,
Yorumlar
Haber Yazılımı