Haber Detayı
06 Eylül 2018 - Perşembe 17:21 Bu haber 6887 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi, Çanakkale’de Ecdatla Buluşturuyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, “Beyşehir ecdatla buluşuyor” programları kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları Çanakkale’ye götürüyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi, Çanakkale’de Ecdatla Buluşturuyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği programın ilk ayağında Avşar Mahallesi’nde ikamet edip gezi için başvuru yapan kadınlar Çanakkale’ye dualarla uğurlandı.

       Uğurlama töreninde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak yine çok özel ve bir o kadar da manevi bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

         Çanakkale’de yaşanan kahramanlıkları Beyşehirliler ile evlatlarının görmesi için çalışma başlattıklarını belirten Özaltun, “Atalarımız, Çanakkale’de canlarını feda ederek bizlere bu yaşadığımız ülkeyi teslim etmişler. Çanakkale’de yaşanan kahramanlığı siz değerli hemşerilerimizin, çocuklarımızın görmesi için bu projeyi başlatmaya karar verdik. Tabii ki bu projeyi üretirken vatandaşlarımızla, hemşerilerimizle konuşarak şunları dedik; ‘Çanakkale ruhunu yaşatmak için hemşerilerimizi Çanakkale’ye götürelim. Bir de ‘Karadeniz ruhu’ dediğimiz, Karadeniz’in doğal güzelliklerini görmek için de bu bölgeye ayrı bir gezi programı düzenleyeceğiz.  Ancak, bizim için  ilk etapta en önemli konulardan bir tanesi bu kapsamda Çanakkale gezileri düzenlemekti. Giden kardeşlerimiz bilir, orada 14-15 yaşlarında gencecik, küçük çocuklarımız o dönemde vatanın bize kalması için şehadet şerbetini içmişler. Allah’ım onlardan razı olsun. Çok zor şartlar altında mücadele etmişler. Vatanı uğruna canlarını teslim etmişler. Bu kahramanlık hikayelerinin yazıldığı yerleri hem çocuklarımızın, hem de ebevenylerinin görmesi için bir organizasyon yaptık. Her mahallemiz bizim için kıymetli ama bizim için ama Avşar Mahalle Muhtarımız bu projenin üretilmesinde çok destek verdi. Çok da arzu etti, istedi. Onun bu istek ve şevkine karşılık ilk misafirlerimizi Avşar Mahallesi’nden seçtik. Gönlümüz şunu arzu ediyor; Cenab-ı Allah sağ salim gidip gelmeyi sizlere de bizlere de nasip eylesin. Allah’ım gerek Çanakkale’de, gerek Güneydoğuda, gerekse 15 Temmuz’da bu vatanı için çarpışan, canını feda eden şehitlerimizden, gazilerimizden razı olsun. Sizlerden tek isteğimiz var; bizlere ‘Bir Allah razı olsun deyip dua etmeniz.’ Başka bir beklentimiz yoktur sizlerden. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Bu projeye dahil olmak, Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen hemşerilerimizi Beyşehir Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmalarını rica ediyorum” dedi.

       Çanakkale yolcusu Avşar Mahallesi’nde ikamet eden hanımları Çanakkale’ye götürecek otobüs daha sonra İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu’nun yaptığı duanın ardından başlayacak gezi için hareket etti.

        Bu arada,  Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine katılan kadınlar da düzenlenen anlamlı organizasyon nedeniyle teşekkür etti. Geziye katılan Perihan Çameli, “Burası kutsal topraklar bana göre. Şehitlerimizin çok olduğu, vatanı onlara borçlu olduğumuz mücadelenin yaşandığı yer. Onlara dua etmek için, ziyaret için gidiyoruz. Bize bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza ve muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan da herkesten de Allah razı olsun” dedi.

Havva Küçülgülmez ise, “Şehitlerimize orada dua edeceğiz. Allah’ım hayırlı yolculuklar versin, güle güle gidip gelmeyi nasip etsin bizlere” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi,, Çanakkale’de, Ecdatla, Buluşturuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı