Haber Detayı
17 Eylül 2020 - Perşembe 16:29 Bu haber 6050 kez okundu
 
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Beyşehir'i ziyaret etti.
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Beyşehir'i ziyaret ederek, bazı sivil toplum kuruluşlarını ve sanayi esnafını ziyaret etti
Güncel Haberi
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Beyşehir'i ziyaret etti.

BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Beyşehir'i ziyaret ederek, bazı sivil toplum kuruluşlarını ve sanayi esnafını ziyaret etti.

Milletvekili Akyürek, kendisine eşlik eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve bölge koordinatörü Ali Deresoy, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ile belediye meclis üyesi Nurullah Gök'le birlikte Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği, Beyşehir Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Derneği ile Taşıyıcılar Kooperatifi’ni bu kapsamda ziyaret eden Akyürek ve beraberindeki partililer daha sonra sanayi sitesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşları ile esnaf ziyaretlerinde kendisine aktarılan talep ve sorunları dinleyen Akyürek, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının gördüğü kadarıyla bir işbirliği içerisinde, ilçe teşkilatı, belediyeler, kamu idaresiyle uyumlu bir şekilde çalıştığını belirterek, bunun da hizmet anlamında bereketinin görüldüğünü vurguladı, “Beyşehir tarihte önemli bir siyasal, idari merkez. Aynı zamanda ticari merkez, hatta turizm merkezi olarak yazlık başkent burası. Selçuklular’ın bilinen en önemli sarayı Beyşehir’de, Kubadaday Sarayı, tersanesi var Kubadabad bölgesinde. Aynı zamanda, Konya’da deniz mi olur, tersane mi olur, gemi inşa edilen tersane var. Demek ki, Beyşehir Gölü aynı zamanda deniz ticareti, deniz ulaşımının sağlandığı çevre yerleşim yerlerine muhtemelen teknelerle, gemilerle ulaşılıyormuş. Orada imalathane var. Rüçhan Arık hocam 40 yıl çalıştı, bayağı bir ortaya çıkardı. Tarihte böyle bir öneme sahipti, yeniden önemli bir merkez olarak yükseliyor inşallah Beyşehir” diye konuştu.

Beyşehir’in Konya’da çok özel bir yer olduğuna da işaret eden Milletvekili Akyürek, “Yani Konya’nın cazibe merkezlerinin en başında yer alıyor. Bu yapısını hep birlikte işte basını, işadamları, siyasetçileri, teşkilatımız, belediyelerimiz hep birlikte daha da güçlendirmeye çalışacağız inşallah. Biz de bölgenin bir evladı olarak elimizden gelen her türlü desteği göstereceğiz” dedi.

Değerlendirmesinde, Beyşehir’in eskiden olduğu gibi yeniden ticarette, sanayide, turizmde yükseldiğini ve bunda herkesin ve tüm kuruluşlarının katkısı olduğuna da dikkati çekerek teşekkür eden Akyürek, yapım çalışmaları devam eden Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu’na da değindi. Yolun önemine dikkat çeken ve hizmete açıldığında bölgenin kaderini değiştireceğini ve bu anlamda hızlandırılması noktasında elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

“Hükümetimizin bu noktada, yani yol ağı olarak Konya bölgesine ciddi yatırımlar yaptığını zaten biliyorsunuz. Ama daha da yapılması gereken yatırımlar var. O konuda da mesafe alındı, bizler de takip ediyoruz. İlçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, özellikle bölge milletvekili olarak Gülay Samancı Hanımefendi’nin de çok katkıları var. Bizler de bölge anlamında destek vermeye çalışıyoruz. TBMM’de bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm komisyonu bize bağlı, burada da her toplantıda Gembos yolunu da gündem yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da teşekkür ediyoruz. Özel ilgileniyor Beyşehir'le. Beyşehir'in de zaten A'dan Z'ye bütün meseleleri Gülay Samancı milletvekilimizin dosyasında. Biz de elimizden gelen desteği kendisine vermeye çalışıyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: AK, Parti, Konya, Milletvekili, Tahir, Akyürek, Beyşehir'i, ziyaret, etti.,
Yorumlar
Haber Yazılımı