Haber Detayı
27 Mart 2018 - Salı 09:34 Bu haber 7352 kez okundu
 
Aladağ Projesi Derbent’e Çağ Atlatacak
DERBENT - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent’te Yerel Buluşmalar programında ilçe sakinleri ile buluşarak şehitlerin aziz hatırası için yapılan anıtı ziyaret etti.
Bölgeden Haberi
Aladağ Projesi Derbent’e Çağ Atlatacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe programları kapsamında Derbent’te teşkilat mensupları, muhtarlar, STK temsilcileri ve ilçe sakinlerinin katıldığı Yerel Buluşmalar Programı’na katıldı, ilçe belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Derbent Şehitliği’ni hizmete açtı. Kendisini coşkuyla karşılayan Derbentlilere ilçe meydanında hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sıcak karşılama için ilçe halkına teşekkür etti.

DERBENT’E 26 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK

Derbent’te sevgi, barış, kardeşlik, dostluk ile Allah için samimiyet ve sevmek gibi kavramların yerleşmiş durumda olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir uygulamasının ilçeye büyük faydalar getirdiğini belirtti. Başkan Akyürek, “Meydan düzenlemesi, cephe düzenlemeleri, Konya Bedesten’e benzeyen düzenlemeler, kilitli taş yerine artık andezit küp granit düzenlemesi, saat kulesi, prestij caddesi, andezit kaldırımları, mahalle yolları, Mahalle Konağı, tarımsal sulama projeleri ve daha nice çalışma ile ilçemize katkı yapmaya gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları ve ilçe belediyemizin katkılarıyla Derbent’e 26 milyon lira yatırım yaptık” diye konuştu.

ÇAĞ ATLATACAK PROJE ALADAĞ

Derbent’in en büyük projesinin Aladağ Kayak Merkezi olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Derbent’in çağ atlatacak projesi Aladağ Projesi. Büyükşehir yatırım programına girdi. Belediye Başkanımız Hamdi Bey bu işe neredeyse hayatını koydu. Arazi oluşturulması, bakanlıklardan geçmesi, devlet yatırım programından da destek alınması ve Büyükşehir yatırım programına girmesi önemli aşamalardır. Derbent Konya’yı hatta bölgeyi ağırlayacak, ona göre bir yapılanma ortaya çıkacak. Gelinen nokta çok önemli” dedi.

BÜYÜK TÜRKİYE MUTLAKA KURULACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Yerel Buluşmalar Programı’na katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak Büyük Türkiye hedefine katkı yapmak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Akyürek, “Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Maksat yol, su, kaldırım, park, şehir konağı ve diğer hizmetler değil, bunlarla birlikte daha büyük hedefe ulaşmak” ifadelerini kullandı.

DERBENT İHYA OLACAK

İlçeye ziyaretlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ Kayak Merkezi’nin Konya’ya çok önemli bir hizmet sunacağına vurgu yaparak, “Bozkırın ortasında kayak merkezi mi olur diyenler inşallah bunu görecek. Turizm bölgesi olduk ve Derbent’i turizme hazırlıyoruz. Derbent ihya olacak” dedi.

KONYA TÜM YERLEŞİM YERLERİYLE BAMBAŞKA BİR VİZYONA KAVUŞTU

AK Parti Konya İl Başkanvekili Ahmet Fatih Özboyacı ise, 3 yıldır Kayak Federasyonu İl Temsilciliği yaptığını hatırlatarak ilçeye kurulması planlanan Aladağ Kayak Merkezi için Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla çalıştıklarını söyledi. Özboyacı, “Her geldiğimde gelişmeyi ve ilerlemeyi görüyorum. Türkiye’deki en zor il olan Konya gibi bir şehirde Sayın Tahir Akyürek başkanımızın da üstün çabalarıyla bütün yerleşim yerlerimiz bambaşka bir vizyona kavuştu” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER ANITI ZİYARET EDİLDİ

Derbent’e kazandırılan meydan düzenlemesi ve cephe sağlıklaştırma çalışmalarında incelemelerde de bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehitlerin aziz hatırası için yapılan anıtı ziyaret etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Aladağ, Projesi, Derbent’e, Çağ, Atlatacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı