Haber Detayı
12 Ağustos 2015 - Çarşamba 11:14 Bu haber 7576 kez okundu
 
Ali ve Yunus Sarı Kardeşler Rusya'ya Gitti
BEYŞEHİR – Beyşehirli Milli Tekvandocu Sarı Kardeşler 2016 Olimpiyatlarına katılabilme yolunda, Grand Prix müsabakalarının ilk ayağı için Rusya gitti.
Spor Haberi
Ali ve Yunus Sarı Kardeşler Rusya'ya Gitti

BEYŞEHİR - Tekvando Federasyon başkanı Doç. Dr. Metin Şahin: 14-16 Ağustos tarihlerinde Moskova’da Grand Prix birinci seri müsabakasına katılacaklarını hatırlatarak, milli takımın Almanya’da kampa girdiğini, ardından Konya’da çalışmalara devam edildiğini ifade etti.
Takımın, günde iki idman yaptığını, antrenmanlarda kondisyon ve teknik çalıştıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti: “Önümüzde önemli bir turnuva var. Rusya’da ülkemizi temsil edeceğiz. Bu turnuvaya dünyadan ilk 31 sporcu davet alıyor. Bizden de olimpiyat ve dünya şampiyonu Servet Tazegül ve Nur Tatar ile 12 sporcumuz katılacak. Grand Prix maçlarındaki puanlarla olimpiyat kotası alma şansı yakalayacağız. Kotanın içerisinde kalmayı ve Rio’ya en üst basamakta gitmeyi istiyoruz. Sene sonuna kadar da mücadeleyi bırakmayacağız.”
Olimpiyata gitme konusunda çok şanslı sporcuları olduğuna dikkati çeken Metin Şahin, milli takım sporcularının sene sonuna kadar mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini ifade etti.
Federasyon başkanı Şahin, Nur Tatar ve Servet Tazegül’ün şu anda kotanın içerisinde yer aldığını ancak sene sonuna kadar başarılarının devam etmesi gerektiğini belirterek, “Servet ve Nur’da şu an sıkıntı yok. Rukiye Yıldırım, İrem Yaman, Yunus ve Ali Sarı kardeşler, Hatice Kübra Yangın, Serdar Yüksel Dürdane Altunel, Nafia Kuş, Asena Aydın kotaya girmek için mücadele ediyor. Takım olarak başarılı olmaya devam etmeliyiz. Olimpiyata çok sporcuyla katılacak güçteyiz” şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, –, Beyşehirli, Milli, Tekvandocu, Sarı, Kardeşler, 2016, Olimpiyatları
Yorumlar
Haber Yazılımı