Haber Detayı
11 Şubat 2018 - Pazar 14:50 Bu haber 6090 kez okundu
 
Alo 153 ile Kapımız Her Zaman Açık
Konya Büyükşehir Belediyesi Açık Kapı birimi, halkın belediyecilik hizmetlerine katkı sunması ve yönetime katılması açısından önemli bir işlevi yerine getiriyor.
Bölgeden Haberi
Alo 153 ile Kapımız Her Zaman Açık

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara anında müdahalede bulunmak amacıyla kurduğu Açık Kapı, sorunları anında çözüme kavuşturuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören Açık Kapı’nın kurulduğu ilk günden bu yana vatandaşların sorunlarına kısa sürede çözüm bulduğunu ve bilgilendirme faaliyetini başarıyla sürdürdüğünü dile getirdi. Açık Kapı’nın halkın belediyecilik hizmetlerine katkı sunması ve yönetime katılması açısından önemli bir işlevi yerine getirdiğini kaydeden Başkan Akyürek, 2004 yılında hizmete sundukları birime Alo 153 hattı ile 24 saat ulaşılabildiğini hatırlattı.

2017 YILINDA 20 BİN 146 BAŞVURU

Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın 31 ilçesine hizmet eden Açık Kapı; Alo 153 telefon hattı, 0534 404 4242 Whatsapp hattından, e-mail, faks, internet üzerinden ve şahsen vatandaşlardan gelen her türlü bilgiyi kayıt altına alıp başvuruları ilgili birimlere göndererek takibini yapıyor. Açık Kapı’ya ve Büyükşehir Belediyesi web sayfasında bulunan “Bilgi Edinme” bölümüne 2017 yılında 20 bin 146 başvuru yapılırken başvurular konularına göre ayırıma tabi tutularak, ilgili birimlere gönderildi ve bu birimlerin yaptığı inceleme sonucunda başvuru sahipleri bilgilendirildi. İş arayan veya eleman arayanlara İŞKUR işbirliğiyle hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ne de 2017 yılında 992 başvuru yapıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Alo, 153, ile, Kapımız, Her, Zaman, Açık,
Yorumlar
Haber Yazılımı