Haber Detayı
12 Şubat 2018 - Pazartesi 15:18 Bu haber 8319 kez okundu
 
Dağcı ve Doğaseverler Afrin Şehitleri İçin Tırmandı
BEYŞEHİR - Konyalı dağcılar ve doğaseverler, Afrin şehitleri için düzenlenen kar yürüyüşü etkinliği kapsamında Beyşehir ilçesinde biraraya geldi.
Spor Haberi
Dağcı ve Doğaseverler Afrin Şehitleri İçin Tırmandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Huğlu Dikenli Tepe Kar Yürüyüşü etkinliğine yoğun katılım oldu.

       Etkinliğe, Beyşehirli doğaseverlerin yanısıra, Konya Mevlana Dağcılık Kulübü, Karatay Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu, Ankara Dalış ve Yürüyüş Grubu ile Huğlu Doğa Sporları Kulübü mensubu çok sayıda dağcı ve doğasever katıldı.

       Beyşehir’e bağlı Huğlu Mahallesi’nde toplanan dağcı ve doğaseverler, ellerindeki ve omuzlarındaki Türk bayrakları ile bin 802 metre zirveye sahip Dikenli Tepesi’ne tırmandı. Karla kaplı zirvede katılımcılar, burada Türk bayrağı ve topluluk pankartlarını açarak Afrin Harekatı şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı  hep birlikte okudu.

Katılımcılar, beyaz örtüyle kaplı zirvede kayak keyfi de yaşadı.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu yıl 7’incisi düzenlenen etkinliğe farklı il ve ilçelerden 102 dağcı ve doğaseverin katıldığını belirtirken, katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

       Doğaseverler de, Afrin şehitleri için tırmandıkları Huğlu Dikenli Tepesi’nde anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirtirken, düzenlenen organizasyondan ötürü tüm yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Dağcı, ve, Doğaseverler, Afrin, Şehitleri, İçin, Tırmandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı